Grčka nevreme
printskrin

 

Grčka nevreme

printskrin

Grčka nevreme, Foto: printskrin

 

* Crna Gora će večeras biti na udaru oluje

* Samo pojedini delovi ugroženi

* Izdato upozorenje

 

Meteorolog Branko Micev za portal "Vijesti" je kazao da se će frontalni talas koji će doneti kišu i grmljavinu zahvatiti Crnu Goru tokom noći, ali da i ne mora da znači da će čitav prostor biti pogođen. 

On je kazao da u ovakvim situacijama količina padavina varira, te da se može očekivati da u pojednim mestima može pasti između 20 i 40 litara kiše po kvadratnom metru.

kiša, nevreme

Tanjug/Dragan Kujundžić

kiša, nevreme, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova poslao je ranije danas preko Operativno komunikacionog centra 112, upozorenje nadležnim službama da podignu nivo operativne spremnosti, a građane da preduzmu neophodne preventivne aktivnosti u cilju zaštite imovine.

Grmljavina, oluja, nevreme

Tanjug/Jaroslav Pap

Grmljavina, oluja, nevreme, Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Prognoza za utorak i sredu

Prema zavodu za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore stoji da će vreme sutra biti promenljivo oblačno, u južnim predelima prepodne dosta sunčanih perioda, a na krajnjem severu poslepodne je ponegde moguća slaba kiša. Vetar slab do umeren promenljivog smera, tokom noći severni i severoistočni. Jutarnja temperatura vazduha 6 do 20, najviša dnevna 18 do 30 stepeni.

U Podgorici će biti umereno oblačno sa sunčanim intervalima. Vetar povremeno umeren severoistočni. Jutarnja temperatura vazduha oko 19, najviša dnevna do 30 stepeni.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Za utorak se predviđa promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, ali mestimično i prolazna kiša ili pljusak sa grmljavinom. Vetar slab do umeren, tokom noći i pojačan, severni i severoistočni. Jutarnja temperatura vazduha 8 do 22, najviša dnevna 16 do 30 stepeni.

U Podgorici promenljivo oblačno, moguća je kratkotrajno kiša ili pljusak sa grmljavinom, naročito u drugom delu dana. Vetar slab do umeren, severoistočni i istočni, tokom noći u pojačanju. Jutarnja temperatura vazduha oko 20, najviša dnevna do 29 stepeni.