OVO JE VESKO VUKOTIĆ KOJI JE UBIJEN U KOTORU Sin mu je vođa "škaljaraca", blisko povezan sa Lukom Bojovićem! Već su jednom pokušali da ga likvidiraju! (FOTO)

Njegov sin Jovica dovodi se u blisku vezu sa grupom Luke Bojovića, kao i sa najtežim krivičnim delima u Srbiji i Crnoj Gori.

Jovan Jovica Vukotić
Jovan Jovica Vukotić, Foto: Privatna arhiva

U Kotoru večeras ubijen Veselin Vesko Vukotić, otac Igora i Jovice Vukotića, koji važe za vođe "škaljarskog klana".

Kako saznajemo, Vukotića je muškarac sa kačketom sačekao ispred kuće u Dobroti i u njega ispalio nekoliko hitaca, nakon čega je pobegao.

Njegov sin Jovica dovodi se u blisku vezu sa grupom Luke Bojovića, kao i sa najtežim krivičnim delima u Srbiji i Crnoj Gori.

Viši sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 15 meseci zatvora Jovana Vukotića zbog korišćenja falsifikovanog makedonskog pasoša sa njegovom slikom, ali na ime Georgi Andonov.

- Viši sud u Beogradu je doneo presudu kojom je odbio kao neosnovane žalbe Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i branilaca okrivljenog Jovana Vukotića i potvrdio presudu Drugog osnovnog suda u Beogradu, kojom je optuženi Jovan Vukotić oglašen krivim zbog izvršenja produženog krivičnog dela falsifikovanje isprave i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i tri meseca - navodi se u saopštenju Višeg suda u Beogradu.

Veselin Vukotić
Veselin Vukotić , Foto: Alo!/Vladimir Marković

Viši sud je u decembru potvrdio i odluku osnovnog suda kojom je odbijen predlog odbrane Jovice Vukotića da se pusti iz pritvora uz jemstvo od 150.000 evra, kako bi pravosnažnu presudu sačekao na slobodi.

Vukotiću, koji se povezuje sa crnogorskim "škaljarskim klanom" pritvor je određen i produžavan zbog opasnosti od bekstva i bojazni da bi mogao da ponovi krivicno delo. On se od pre destak dana nalazi i pod istragom crnogorskog tužilaštva za pokušaj dvostrukog ubistva u Kotoru 2016. godine, ali dok ne izdrži kaznu za lažni pasoš u Srbiji može biti izručen Podgorici.

Inače, na kuću Veska Vukotića u avgustu 2013. godine bačena je kašikara, a u eksploziji niko nije povređen, mada je oštećeno nekoliko parkiranih automobila.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi