Ljudi, vreme, devojka, laptop
Alo!/ Rajko Ristić
Ljudi, vreme, devojka, laptop

Alo!/ Rajko Ristić

Ljudi, vreme, devojka, laptop, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Nedeljom i u dane državnih praznika u Crnoj Gori može da se prodaje štampa ako je njena vrednost veća od vrednosti ostale robe koja se prodaje u kioscima, kažu iz Ministarstva ekonomije povodom stupanja na snagu zakona kojim se od 20. oktobra zabranjuje trgovina na veliko i na malo tim danima.

Edi Rama izrekao istinu o Evropskoj uniji: To je kao kada padaju bombe i pogode baštu. Mi smo ta bašta

AUTOR: Tanjug/D.S. DATUM I VREME: 14.10.2019. 10:52 On je dodao da, posmatrajući događaje u EU, ne može da bude optimista Edi Rama, Foto: Printscreen Albanski premijer Edi Rama ne očekuje da će Albanija sledeće sedmice dobiti datum početka pregovora o prijemu u Evropsku uniju. OČI DA MU ISKOPAJU!

Kako su objasnili iz resornog ministarstva za podgorički "Dan", jednim članom Zakona o unutrašnjoj trgovini propisano je izuzeće od zabrane obavljanja trgovine na veliko i na malo nedeljom i u dane državnih praznika, između ostalog, za specijalizovane prodavnice ili kioske za prodaju štampe.

Dakle, ukoliko je vrednost štampe 50,01 odsto u određenom objektu, taj objekat može da radi nedeljom, tumači list.

Zamenik glavnog i odgovornog urednika "Dana", Nikola Marković, očekuje da namera Vlade bude pozitivno tumačenje zakona kojim će dozvoliti da se štampani mediji prodaju i nedeljom.

Pročitajte još:

- U suprotnom, biće to korak ka gušenju slobode medija i ograničavanje slobode izražavanja. Loše bi po čitavo društvo bilo da se na posredan način uvodi kažnjavanje medija, pogotovo onih koji kritički pišu o vlasti - izjavio je Marković.

Bonus video: Anketa: Šta građani misle o protestu taksista