Silovanje ilustracija
Shutterstock
Silovanje ilustracija

Shutterstock

Silovanje ilustracija, Foto: Shutterstock

Na društvenim mrežama pojavila se šokantna informacija o pedofilu zaposlenom u jednom banjalučkom vrtiću, koji je tražio od devojčice (13) da mu preko Fejsbuka pošalje eksplicitne fotografije.

Iz Policijske uprave Banjaluka su potvrdili da im je slučaj prijavljen, te da su u toku detaljne provere.

Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka, izjavila je za lokalne medije da će policija proveriti navode koji su se pojavili na društvenim mrežama i preduzeti potrebne mere i radnje u skladu sa zakonom.

U šokantnoj prepisci na društvenoj mreži vaspitač, između ostalog, nakon saznanja da devojčica sa kojom se dopisuje ima 13 godina, traži eksplicitne fotografije, na šta dobija negativan odgovor. Vaspitač, između ostalog, govori devojčici da će sve što budu radili ostati tajna, ali je pored toga devojčica odbila da postupi po njegovim zahtevima.

Poruke koje je pedofil slao devojčici

FacebookPrintskrin

Poruke koje je pedofil slao devojčici, Foto: FacebookPrintskrin

Iz banjalučkog vrtića, čiji ime nećemo otkrivati, kao ni identitet vaspitača zbog interesa istrage, saopštili su sledeće:

“Poštovani roditelji,

učitelj XX je radio kod nas godinu dana i nikad nije bilo primedbe na rad istog. Politika naše firme je takva da nikad jedna osoba ne bude sama u grupi sa decom, baš zbog pomenutih situacija. Mi smo bili dužni da obavestimo nadležne organe i prijavimo slučaj. Utvrdili smo da u našem vrtiću nije bilo kriminalnih radnji. Roditelji vaspitanika mogu da budu mirni. Za ostale radnje (prepiske na internetu) vršiće se istraga i utvrditi šta je od svega istina. Do tada vas molimo da izuzmete svoj sud bez osnova.”

 

Komentari (1)

mia

06.08.2018 22:43

Vaspitac ne pise godine moze da ima 20,30 .On za kompjuterom nije na radnom.mestu. Ne pravdam pokusavam da razumem. Ona od 13 god, trazi na internetu sta?momka?