Andrija Vrbanić župnik
Facebook/Privatna arhiva
Andrija Vrbanić župnik

Facebook/Privatna arhiva

Andrija Vrbanić župnik, Foto: Facebook/Privatna arhiva

Andrija Vrbanić, župnik Župe sv. Rozalije u Ivanovcu kod Osijeka, poznat je hrvatskoj javnosti od kraja prošle godine kad je kupio skupoceni Mercedes pa ga nedugo nakon toga slupao. Andrija se sada ponovno našao u središtu pažnje, ali ovog puta zbog nepristojnih komentara na Fejsbuku.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako je objavio Index, sve je počelo objavom na Facebook stranici "Osijek News" o prodaji karata za Tompsonov koncert u Antunovcu o tome da se ulaznice jako brzo prodaju. Vrbaniću je zasmetao komentar jednog korisnika o tome da su karte skupe jer koštaju 200 kuna:

- Karte nisu 200, već 90 kuna. Ovi opaki debelo lažu. Ja podelio 96 karata, šta se niste javili na vreme - napisao je Vrbanić, ali to je bio tek početak.

Župnik je potom odgovorio na komentar korisnika koji je napisao: "Jel za zvonik ili novi Mercedes?"

- Ja čuo za tebe Zdravko da si normalan, a kad ono kre*en. Šta tebe briga. Šta se petljaš u muške poslove, za tebe kažu da se ne zna jesi li muško, žensko, srednje ili pedericus. Ja već uplatio mercedes S 500 i to bele boje, jer mi se vozi bela boja. Ti nećeš ni bicikl voziti, bedo ljudska i isprdak - odgovorio je Vrbanić dotičnom komentatoru.

Zatim je odgovorio još jednom korisniku koji je komentirao: "Dakle... 15. koncentracija krkanluka, seljakluka, primitivizma i ustašije, na maksimumu."

- Dobro da nije p**erluk, što bi tebi odgovaralo. Vas p**ere iskoreniti. Izruguješ se sa svetinjama! Tebi kre*enu ništa zapravo nije sveto -odgovorio mu je Vrbanić.

Za kraj je svima poručio:

"Ne sekirajte se za ulaznice. Ovo je hrvatska fešta, a ne za vas bandite."

Inače, Vrbanić često na svom Fejsbuk profilu postavlja ustaške simbole, a trenutno kao profilnu drži svoju fotografiju na kojoj je ispisano "Za dom spremni".