Napadnuta novinarka u Crnoj Gori
Printscreen: Youtube
Napadnuta novinarka u Crnoj Gori

Printscreen: Youtube

Napadnuta novinarka u Crnoj Gori, Foto: Printscreen: Youtube

Danilovgrađanin Goran Kaluđerović uhapšen je, pa pušten da se brani sa slobode, nakon što je 19. avgusta, napao novinarku Milicu Minić na plaži Ratac.

Kako je kazala Minić, incident se dogodio dok je bila na odmoru, a sve zbog glasne muzike.

Naime, kako priča Milica, ona i njen prijatelj su 19. avgusta, boravili na plaži Ratac, na koju je ubrzo stigao muškarac koji je za svoj suncobran zakačio zvučnik sa koga se čula glasna muzika. Minić, koja je od njega bila udaljena nekih deset-petnaest metara, zamolila ga je da smanji muziku, što je on i učinio. Međutim, ubrzo nastavlja po starom, a na Milicine molbe uzvraća verbalnim napadom.

Milica zatim mobilnim telefonom počinje da snima njegovo ponašanje kako bi ga prijavila policiji. To je, tvrdi Minić, mladića razbesnilo, počinje da trči ka njoj, gađa je kamenjem, da bi je zatim oborio na zemlju.

Tu joj, dodaje ona, zavrće ruku, presavija je i drži u tom položaju dok joj nije oteo telefon i počeo da beži. Sustiže ga Milicin prijatelj, koji mu uzima telefon.

Milici je pomoć ukazana u bolnici u Baru, a konstatovana joj je povreda ruke i posekotina od nekoliko centimetara na boku.

Minić nije prijavila nasilnika iste večeri, iako su policajci uzeli izjavu od nje u bolnici. To je učinila posle dva dana kada je njeno stanje bilo stabilno. Napadač je uhapšen iste noći u Podgorici, kada je prijavljen i identifikovan, nakon čega je sproveden u Bar.

“Isprva nisam bila zainteresovana da ga prijavljujem jer mi je prioritet bilo moje zdravlje i nije mi na pamet padalo da se bavim birokratijom i šetam po policijskim stanicama, ali kad sam došla sebi i kada mi je do glave “doputovalo” da već 10 godina, gotovo svakodnevno, i sama izveštavam o nasilnicima koji u policijskim saopštenjima ostaju sakriveni iza inicijala, pa ih zaboravljamo brže-bolje, do neke naredne žrtve, verujem da je red da, sa svoje pozicije, bez straha od odmazde, pokažem sliku i glasno kažem “Ovo je čovek koji me je napao”. Ovo je moja dužnost, posebno imajući u vidu da ono što se meni desilo nije ni najmanji delić svega što i žene (i muškarci) trpe svakog sata u našoj Crnoj Gori. Kad bi svako uspeo da snimi makar dve sekunde svakog napada, bili bismo rekorderi u proizvodnji horor dokumentaraca. Kako to nije slučaj, iz srca vas molim da ne ćutite i da ne trpite nikoga i ništa. Niko ne sme ni vas. Tako ni meni ne pada na pamet da istrpim ni ovoga ni bilo kojeg drugog Gorana Kaluđerovića”, kazala je za "CDM" Milica Minić.

 

Pročitajte još:

 

Komentari (2)

LJ

24.08.2018 18:20

CNOGORSKA BRATIJA su SRBI dok u srbiji su funkcioneri ili direktoru u protivnom u Stenovitu njihovu su MILOVI sledbenici.

Kale

24.08.2018 18:27

Kakvi su primitivci i divljaci. Nemojte ljudi kod te primitivne stoke da idete. Za mene cena gora ne pistoji, rupa na mapi.