Deca, Nova godina
Tanjug/Dragan Kujundžić

 

Deca, Nova godina

Tanjug/Dragan Kujundžić

Deca, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Nakon godina lečenja od steriliteta, brojnih razočarenja i konačno saznanja da nikad neće imati svoju biološku decu, Goran i Snježana Samardžija, meštani Kozarske Dubice, 1999. godine su prelomili i odlučili da usvoje dete.

Godinu kasnije u njihovu kuću stigla je tada 40 dana stara Gorana. Došla je iz Zvornika. Kasnije su usvojili još troje dece, Duška (16), Nikolu (14) i Slavišu starog tek deset godina, piše Avaz.

Pročitajte još:

Kuća u kojoj danas žive odiše ljubavlju, dečjom grajom i osmesima, ali i školskim obavezama. Dečaci roditeljima pomažu i u auto-perionici koja se nalazi u prizemlju porodične kuće.

Deca, porodica sa troje dece

Shutterstock

Porodica, Foto: Shutterstock

Kaže da nikad neće zaboraviti trenutak kada su dobili svoju Goranu.

- Ona je rođena 16. marta, a mi smo je kući doneli 26. aprila 2000. godine. Kada je bila prvi razred osnovne, škole rekli smo joj istinu. Morali smo, jer u školi je bilo nekih dečjih zadirkivanja. Taj dan nikad neću zaboraviti. Bilo nam je vrlo teško, ali ljubav sve pobeđuje. Kasnije smo joj i ispunili želju da ne bude sama. Tražila je da ima brata ili seku koji će u našu kuću stići baš kao i ona - kazala je sa mnogo emocija Snježana.

Tako je u februaru 2009. godine usvojen Slaviša.

- Tri dana nedostajala su mu do dva meseca. Gorana je išla s nama po Slavišu. E onda je došao Duško. Imao je sedam godina kada smo ga usvojili. Tada nam je rečeno da dete živi vrlo teško. Otišli smo da ga vidimo i vratili se s njim kući. Četvrti je stigao Nikola. Majka mu se razbolela, bio je potreban smeštaj za dečaka i mi smo ga pre četiri godine prihvatili kao svog. Trebalo je dosta strpljenja i ljubavi, ali danas su oni zaista dobri dečaci - rekla je Snježana.

Sa svojom decom otvoreno priča o njihovom usvajanju. Smatra da nema potrebe da se nešto o tome krije, piše Avaz.

- Otvoreno i nikako drugačije. Ljudima koji nemaju svoje potomstvo želim poručiti da urade isto što i mi. Nema razlike. Mi smo isti kao bilo koji drugi biološki roditelji. Tu decu smo prihvatili, hranimo ih, brinemo o njima. Ja mogu biti dobra majka, dobra isto koliko i ona koja je rodila svoje dete - poručuje Snježana.

Preporučujemo još:

Srce im je ispunjeno.

 

Komentari (1)

Majka

20.01.2019 15:50

Mozes biti i mnogo bolja nego biološka! Svaka čast!