Granica, Crna Gora
Tanjug/Rade Prelić
Granica, Crna Gora

Tanjug/Rade Prelić

Granica, Crna Gora, Foto: Tanjug/Rade Prelić

Kako prenosi RTCG, Krgovićeva je ocenila da je situacija na tržištu rada neizvesna i da statistički podaci nisu ohrabrujući.

Ona je, kako se navodi u saopštenju Zavoda, rekla da je prekinut pozitivan trend smanjenja nezaposlenosti koji je registrovan od decembra 2017. godine.

Da li će se ekonomija Crne Gore oporaviti?

 

Krgovićeva je, sa ostalim predstavnicima Zavoda, putem Zoom aplikacije učestvovala na stručnoj konferenciji Centra javnih službi za zapošljavanje zemalja jugoistočne Evrope (CPEŠEC), čiji je domaćin bila Bugarska agencija za zapošljavanje.

"Predstavnici službi za zapošljavanje zemalja članica CPEŠEC razmenili su iskustva o upravljanju učinkom u doba krize, ulozi javnih službi zapošljavanja u oporavku i budućnosti tržišta rada, kao i o sprovođenju aktivnih mera tržišta rada tokom krize", rekli su iz Zavoda.

Zajednički je ocenjeno da su javne službe za zapošljavanje, u borbi protiv krize, pokazale prilagodljivost i otvorenost prema izazovima na tržištu rada.

Glavni ciljevi u predstojećem periodu biće mere i programi podrške za poslodavce i tražioce zaposlenja, strategije za uspešan oporavak od krize, zeleni poslovi i digitalizacija institucija za zapošljavanje.