Ruža Tomašić
Tanjug/Tomislav Pavlek
Ruža Tomašić

Tanjug/Tomislav Pavlek

Ruža Tomašić, Foto: Tanjug/Tomislav Pavlek

Kada bi se ustaškinja i osvedočeni srbomrzac Ruža Tomašić kandidovala za predsednicu Hrvatske, pobedila bi i sledeće godine zamenila Kolindu Grabar Kitarović, tvrde dobri poznavaoci prilika u Hrvatskoj.

Naime, hrvatska ultradesničarka koja je pre nekoliko dana ponovo izabrana u Evropski parlament (ubedljivo je trijumfovala, osvojivši čak 69.989 glasova), osokoljena ovim uspehom, ozbiljno razmišlja da se upusti u trku za novog šefa države, otkrivaju izvori u Zagrebu. U Hrvatskoj su, kažu, toliko zadojeni ustaštvom da bi njen izbor bio potpuno očekivan.

Ruža Tomašić

Tanjug/Tomislav Pavlek

Ruža Tomašić, Foto: Tanjug/Tomislav Pavlek

Nažalost, dodatne simpatije dobrog dela hrvatske javnosti pobrala je nakon što je nedeljnik Novosti obelodanio da je u mladosti pisala pesme u čast Ante Pavelića i recitovala ih odevena u ustašku uniformu. Kada je to objavljeno, poručila je da se ustaštva ne odriče.

Savo Štrbac, predsednik Veritasa, uveren je da bi Tomašićeva glatko odnela pobedu jer je ona za hrvatske pojmove idealan predsednik.

Pročitajte još:

 

- Njena veličina i popularnost u Hrvatskoj leže u tome što se ona ne odriče onog što je rekla. Ono što priča oduvek, priča i sada i ne odustaje od ustaštva i tvrdnji da su oni samo branili svoje domove. Sve što je radila i kako sad postavlja stvari u EP i domaćoj politici gradi na negativnom odnosu prema Srbima. Navijam da pobedi i da se Hrvatska već jednom potpuno razgoliti pred svetom. Mislim da će uspeti jer je većinska Hrvatska još na strani NDH i jedne takve opcije - kaže Štrbac.

Kolinda Grabar Kitarović

AP/Adrian Wyld

 

S druge strane, predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta smatra da njena pobeda ne bi donela ništa novo i da nema suštinske razlike između hrvatskog državnog vrha koji dolazi iz nazovi demokratske zajednice i Ruže Tomašić.

Albanska vojska u Hrvatskoj

TANJUG/ Foto FaH/ bk

 

Podsetimo se šta je Ruža govorila o ustašama:

- Da su ustaše i Ante Pavelić bili na društvenim mrežama i koristili internet, ne bi toliko klali

- To su obični ljudi koji su jednostavno branili svoj dom

Evo malo i o Srbima:

- Nećemo primiti Srbiju u EU dok ne plati ratnu štetu

- Neka oni mole boga da mi ne počistimo svoje dvorište jer će mnogi morati da se vrate u Srbiju

- Srbi žive na račun hrvatskih građana, proputovali su ceo svet na račun Hrvatske, a da zauzvrat ništa nisu dali

Branimir Glavaš

Profimedia