Pljačka, policija
Dejan Briza
Pljačka, policija

Dejan Briza

Ilustracija, Foto: Dejan Briza

Budvanska policija uhapsila Božidara Filipovića iz Budve za kojeg se se sumnja da je u Petrovcu pištoljem pretio osoblju gostima kafića "MTV", kao i dve osobe osumnjičene da su nakon toga sakrile pištolj u nameri da mu pomognu nakon izvršenja krivičnog dela, saopšteno je danas iz Uprave policije.

Filipović je poznat javnosti kada je prošle godine u Beogradu zapalio svoj skupoceni auto marke "Porše Kajen" revoltiran jer nije dobio srpsko državljanstvo iako četiri decenije živi u Srbiji.

U saopštenju se dodaje da je policija pronašla pištolj koji je bio sakriven, te da su sve tri osobe privedene tužiocu, a da im je sudija za istragu potom odredio pritvor od 30 dana nakon čega su sprovedeni u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) u Spužu.

"U noći između 16. i 17. avgusta 2018. godine, oko ponoći, građani su obavestili Dežurnu službu CB Budva da se u kafiću "MTV" na šetalištu u Petrovcu nalazi osoba koja je pretila pištoljem u ovom kafiću. Službenici CB Budva su u službene prostorije doveli B.F. (53), I.V. (26), obojicu iz Budve i E.Š. (23), stranu državljanku rođenu u Beranama. Prikupljenim obaveštenjima od njih i svjedoka, kao i obradom, došlo se do sumnje da je 16. avgusta od 21 do 00.00 časova, B.F. u kafiću "MTV" kod sebe imao pištolj marke "Pietro Beretta", sa okvirom u kojem se nalazilo 13 metaka cal. 9 mm, od kojih je jedan metak bio u cijevi, a kojim je u više navrata pretio osoblju i gostima, okrećući cev pištolja u njihovom pravcu, pri čemu je lomio čaše i flaše u bašti i unutar obekta. Tek nešto nakon ponoći policiji je događaj prijavljen", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da se takođe sumnja da je E.Š prije dolaska policajaca, od B.F. uzela pištolj i stavila u svoju torbu nakon čega ga je predala I.V, tražeći od njega da ga skloni, što je on i učinio, sakrivajući ga u hidrant, u garaži stambene zgrade u kojoj I.V. živi.

"Pištolj je sklonjen i sakriven pre dolaska policije. Policajci su, na mestu na kojem je bio sakriven, pronašli i izuzeli pištolj. O svemu je obavešten nadležni državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru. Sve tri osobe su uhapšene i to B.F. zbog sumnje da je počinio krivično delo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a E.Š. i I.V. zbog sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija u sticanju sa krivičnim delom pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela. Nakon sprovođenja tužiocu uz krivičnu prijavu i saslušanja kod tužioca, lica su privedena sudije za istragu Osnovnog suda u Kotoru koji im je odredio pritvor do 30 nakon čega su sprovedeni u ZIKS", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.