Kuća u kojoj je Jasmina živela
Printscreen: Jutarnji hr
Kuća u kojoj je Jasmina živela

Printscreen: Jutarnji hr

Foto: Printscreen: Jutarnji hr

Prva će svedočiti komšinica Sojka Križaić, a zatim i Smiljanin ujak Dragutin Sabol. U sudnici raspravu prati i njegova ćerka. Pre početka suđenja Dragutin Sabol rekao je za "Jutarnji list".

- Šta sam doživeo pod stare dane? Sram me da idem među ljude. To je svinjarija. Svi su znali. Jako je dobra bila, dobra mi je bila. Dobro dete je bila. Sav se tresem, ne umem da se smirim - rekao je ujak optužene pre nego je ušao u sudnicu.

Pročitajte još:

Dragutin Sabol medijima je na početku istrage o ubistvu izjavio kako ga je ceo slučaj duboko potresao, da ne može ni da jede, ni da spava, a kamoli radi. O svemu nije smeo mnogo da govori, otkrio je tek da su se sestre stalno svađale.

- One su se stalno svađale među sobom. Policija neka da svoje i kad bude svoje na čisto dala, ako se bude videlo da je to istina, ako nije, ja ću reći da svi lažu.

Na pitanje zna li on zapravo istinu, ujak odgovara: "Znam je za sebe".

Upravo je ujak Sabol, zabrinut što već pet godina nema traga o njegovoj rođaci, a čuje razne priče, zatražio pomoć vidovnjaka u rešavanju slučaja u vreme kada od porodice još niko nije zvanično prijavio nestanak.

Kako je "Jutarnji" ranije pisao, upravo prema sugestiji vidovnjaka Željka Valečića ujak odlazi u policiju i kaže da će angažovati vidovnjaka. Ipak, policija prihvata kontakt sa Valečićem i poziva ga te zajedno odlaze na teren. Nije bilo rezultata. Na informativnom razgovoru ujak Drago je izjavio kako njemu tu nešto smrdi te da mu je dosta priča o Jasmini koje se nisu uklapale u karakterni profil njegove rođake.

Jasmina Dominić

screenshoot/Independent

Jasmina Dominić, Foto: screenshoot/Independent

U utorak je saslušano troje svedoka.

Romeo Kanižaj iz Belice rekao je da je sa ubijenom Jasminom nekoliko meseci bio u prijateljskoj vezi, a da je Smiljanu video nekoliko puta. Jednom je zatražila novac na pozajmicu, ali joj nije dao. Supruzi je priznao odnos sa Jasminom, s kojom se razišao jer veza nije imala smisla.

Dražen Palfi iz Palovca, koji je radio sa Smiljaninim suprugom Ivanom, rekao je da je Jasminu poslednji put video u septembru 2000. godine kada su se slučajno sreli u Zagrebu. Za Smiljanu je DORH-u izjavio da može da manipuliše ljudima, a rekao je i da je neodgovorna prema novcu te da je često išla u kladionicu. Potvrdio je i da je siguran da je 2001. na putu u Mađarsku sa porodicom Srnec video da Smiljana ima Jasmininu ličnu kartu.

Kad su videli sablasan prizor na slikama, presela im je kompletna svadba! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 17.10.2019. 09:44 Scena kao iz horor filma! Svadba, Foto: Facebook printscreen Fotografija sa jednog venčanja obišla je čitav svet zbog jezivog detalja. Naime, mladenci su naručili slikanje veselja iz vazduha, a kada su uvećali fotografije imali su šta i da vide.

Treći svedok bila je Josipa Vugrinec iz Paloveca, u daljem srodstvu sa okrivljenom i žrtvom, kojoj se Smiljana poveravala, a Jasminu je poslednji put videla 7. ili 8. mesecu 2000. godine kod kuće. Nije znala da je bila u vezi sa oženjenim muškarcem. Takođe je izjavila da je otac Martin Dominić favorizovao Jasminu, dok joj se Smiljana požalila na nasilje u porodici.

Bonus video

Incident tokom protesta taksista na Savskom trgu