Hvar, Hrvatska, primorje
Shuterstock
Hvar, Hrvatska, primorje

Shuterstock

Hvar, Hrvatska, primorje, Foto: Profimedia

Hrvatska policija uhapsila je vlasnika i kapetana broda na kojem su u hvarskoj luci otrovani Italijani.

Uhapšeni su privedeni u prostorije policije na Hvaru, a reč je o 23-godišnjem i 27-godišnjem hrvatskom državljaninu, saopšteno je iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Pročitajte još:

Oni će sutra, zbog sumnje da su počinili krivično delo protiv opšte bezbednosti, uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u pritvor.

U hvarsku luku juče je uplovio brod na kojem je pronađen mrtav muškarac, a pet lica je zbog teškog zdravstvenog stanja hitno prevezeno u bolnicu u Split, navodi portal "Index".

Hospitalizovana su tri punoletne osobe od 64, 53, 44, te dvoje dece od 11 i pet godina, svi državljani Italije. Utvrđeno je da su deca životno ugrožena. Telo 57-godišnjeg Italijana prevezeno je na Odjeljenje patologije radi obavljanja naložene obdukcije.

Iz vode izvučena Srpkinja!

AUTOR: Alo.rs/I.L. DATUM I VREME: 14.08.2019. 13:49 - 14.08.2019. 14:28 Spasioci odmah reagovali. Plaža, Grčka, Foto: Printskrin Prava drama odigrala se u letovalištu Sarti u Sitoniji kada je 67-ogodišnja žena iz Srbije počela da se davi. Spasioci su odmah reagovali, i ženi je odmah dato veštačko disanje.

Istragom je utvrđeno da su vlasnik jahte (23) i kapetan (27), protiv pravila struke i izričitih tehničkih uputstava u pogledu bezbednosti korišćenja uređaja, 8. avgusta ugradili agregat sa vazdušnim hlađenjem u delu gde je smešten motor jahte, usled čijeg rada je došlo do ispuštanja otrovnih gasova - ugljenmonoksida u potpalublje broda, odnosno putničkih kabina, pa tako i do trovanja putnika.

BONUS VIDEO: Vernici strahuju: Ako danas udari grom, to Sveti Ilija isteruje đavola!