Hapšenje
Shutterstock
Hapšenje, ubistvo, sud

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Ognjen Orašanin, Saša Karadžić i Stefan Delić iz Sokoca uhapšeni su sinoć zbog sumnje da su napali i pretukli Marka Borovčanina koji je sa teškim povredama zadržan na lečenju u Bolnici "Srbija" u Istočnom Sarajevu.

Napad se dogodio sinoć oko 19 sati ispred apoteke na Sokocu, gde su osumnjičeni presreli Borovčanina i brutalno ga pretukli. Izudarali su ga po glavi i celom telu, te šutirali nogama dok je ležao na podu.

Izuzeti predmeti

- Osumnjičeni su, uz izveštaj o počinjenom krivičnom delu teška telesna povreda predati u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu. Svi se sumnjiče da su fizički napali M. B. nanevši mu teške telesne povrede - rekla je portparol PU Istočno Sarajevo Vesna Stokanović.

Ona navodi da su osumnjičeni isti dan uhapšeni i nad njima je izvršena kriminalistička obrada. Na mestu napada izvršen je uviđaj tokom kojeg su izuzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Podmetnuta bomba

Kako nezvanično saznajemo motiv napada je svojevrsna privatna istraga koju su Orašanin i ekipa pokrenuli nakon što je 17. oktobra ispod Karadžićevog automobila Ford Galaxy otkrivena eksplozivna naprava, koja se nije aktivirala jer je na vreme uočena.

Bomba je bila podmetnuta ispod suvozačevog sedišta, zbog čega u policiji sumnjaju da je na meti napadača bio Orašanin. Policija o tome vodi istragu, a cijeli slučaj je kvalifikovan kao pokušaj ubistva.

Pročitajte:

Tagovi