Hitna pomoć noć
Profimedia

 

Crnogorska policija

Printscreen

Crnogorska policija, Foto: Printscreen

* Uhapšen Danijel Žižić

* On je pripadnik crnogorske policije

*  Pokušao je da ubije državljanina Srbije Stefana Abrlića (30) iz Novog Sada

Policija je uhapsila svog kolegu Danijela Žižića, policijskog službenika zaposlenog u Odeljenju bezvednosti Kotor, zbog sumnje da je u petak u Tivtu počinio krivično delo ubistvo u pokušaju. Tačnije, da je pokušao da ubije državljanina Srbije Stefana Abrlića (30) iz Novog Sada.

Kako je saopštila Uprava policije Crne Gore sumnja se da je Žižić u petak oko 2,40 sati, kada nije bio na dužnosti, u diskoteci Vin u Tivtu, nakon verbalnog konflikta i tuče više lica, upotrebom vatrenog oružja nanio povredu Abrliću, nakon čega se udaljio.

- Policija je preduzela niz operativno–taktičkih mera i radnji koje su rezultirale rasvetljavanjem krivičnog dela u kratkom roku i lišenjem slobode osumnjičenog lica. On će, uz krivičnu prijavu, biti priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici- saopštila je u subotu veče crnogorska policija, iz koje kažu da je Žižić shodno zakonu, bio dužan da, iako nije bio na dužnosti, suzbije radnje koje mogu da naruše javni red i mir, kao što je bila tuča koja je prethodila ovom krivičnom delu, kao i da u tim situacijama bez odlaganja o tome obavesti svog neposrednog rukovodioca, što on nije učinio, već je kako se sumnja, počinio navedeno krivično delo.

Pročitajte još:

- Osim lišenja slobode, protiv Žižića će biti iniciran i disciplinski postupak, kažu iz policije, ne navodeći da je Žižić radio i kao obezbeđenje diskoteke. Teškom ranjavanju Abrlića prethodila je svađa dve grupe devojaka, posle čega je došli do koškanja, pa je obezbeđenhe izbacilo iz lokala Abrlića, jednig njegovog druga i nekoliko devojaka. Oni su se potom vratili u lokal i počeli da lome inventar, nakon čega je došlo do pucnjave.

Abrlić nije životno ugrožen.

BONUS VIDEO: Krvavi pir na Zvezdari!