Duhovi horor mrtvi duša raj smrt
Shutterstock
Duhovi horor mrtvi duša raj smrt

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Novo ubistvo penzionera do kostiju je uteralo strah u građane Bugojna.

Naime, kako je potvrđeno iz tamošnje policije, učitelj u penziji Stjepan Kolak (86) preminuo je u KCUS-u u Sarajevu od posledica brutalnog premlaćivanja i mučenja.

Kako je otkrio izvor blizak istrazi, dvojica za sada nepoznatih muškaraca upala su u Kolakovu kuću gdje su ga vezali i dugo maltretirali. Iskoristili su odsustvo starčevog sina, što ukazuje da su objekt dugo držali pod prismotrom. Kolak je inače učitelj u penziji koji je uživao veliki ugled u Bugojnu zbog velikog broja generacija osnovaca koje je opismenio i pripremio za dalje školovanje.

Prema tvrdnji medijskih izvora, starac je preživeo horor jer su ga napadači brutalno tukli, a stavljajući mu najlonsku kesu na glavu, da bi im otkrio gde skriva novac i dragocenosti. No, ovaj poštovani prosvetni radnik nije imao veliku ušteđevinu. Živeo je skromno kao i ostatak penzionerske populacije u BiH.

Napadači su uspeli da uzmu manju količinu novca, pre nego što su napravili veliku premetačinu u kući. Po dolasku policije na lice mesta stari učitelj je bio živ, ali nije uspeo da kaže ko su napadači.

Iz policije je rečeno da se na osnovu istrage krug oko ubica sužava.

Od momenta saznanja da je Kolak umro, do danas saslušano je destine potencijalno osumnjičenih, a pojedinci su i poligrafski testirani, no za sada niko nije uhapšen.

S druge strane porodica nevino ubijenog Kolaka shrvana je od bola.

"Zna se ko je ubica"

- Kome si ti mogao smetati. Čovek koji je svoj život posvetio školi i deci i izveo tolike generacije. Čovek koji je završio fakultet kad se moglo samo sanjati poslije rata 1945. Čak si i moj učitelj bio. Poseban si bio i ostao. Čoveka od 86 godina mogu samo tako pretući i polomiti sve na tebi samo monstrumi. Dragi moj striko, svi smo uz tebe. Cela naša porodica je potresena ovim činom. Srami se Bugojno, jer znaš ko su počinitelji, a ćutiš - napisala je na Facebooku bratična ubijenog.

 .

Pročitaj: