Slobodan Praljak
Printscreen
Slobodan Praljak, Foto: Printscreen

Autorka Sonja Butić Davidof slikarstvom je počela da se bavi amaterski pre nekoliko godina, a sada je organizovala izložbu u gradskoj biblioteci.

- "Sonja Butić Davidoff prenosi različite teme i motive, od naive, portreta, pejzaža, verskih motiva pa i političkih - piše u najavi objavljenoj na portalu "eZadar.rtl.hr".

Bivši načelnik Glavnog štaba HVO-a Slobodan Praljak popio je čašicu otrova nakon što mu je Žalbeno veće Haškog tribunala izreklo kaznu zatvora u trajanju od 20 godina, 29. novembra prošle godine.

- Slobodan Praljak nije ratni zločinac. Odbacujem vašu presudu - rekao je Praljak, podigao malu čašicu i iskapio je i umro.

Slobodan Praljak (72), koji je prilikom izricanja presude u Haškom tribunalu popio otrov, nakon čega je preminuo, penzionisani je general-pukovnik Hrvatske vojske.

Rođen je u Čapljini (BiH), diplomirao je na tri fakulteta, i kako piše hrvatski Večernji list, bio pripadnik tri vojske, vlasnik brojnih preduzeća i nekretnina koje je kasnije preneo na članove porodice.

Na početku rata 1991. godine, kako piše hrvatski Jutarnji list, pristupio je dobrovoljno oružanim snagama Republike Hrvatske i unapređen je u čin general-major.

U Hagu je osuđen na 20 godina zatvora, ali je istog dana izvršio samoubistvo pred kamerama.

Komentari (1)

Peki

27.08.2018 21:03

Barem je imao petlju za razliku od one kukavice Mladića.