Tomislav Merčep
printscreen youtube

 

Tomislav Merčep

printscreen youtube

Tomislav Merčep, Foto: printscreen youtube

* Osuđeni ratni zločinac Tomislav Merčep umesto u zatvoru dane provodi u Banji

* Posetioci lečilišta ga primetili i obavestili medije

* Osuđen zbog mučenja i ubijanja srpskih civila u Hrvatskoj 1991.

Osuđeni ratni zločinac, Tomislav Merčep, ponovo se umesto u zatvoru nalazi u banji, u Krapinskim Toplicama.

Hrvatski portal Index piše da je od pacijenata te banje saznao da se Merčep, kao i prošlog septembra, ponovo nalazi u tom lečilištu.

Najpoznatiji zločin Merčepove jedinice je ubistvo porodice Zec. Munib Suljić, Igor Mikola, Nebojša Hodak i Suzana Živanović su u Zagrebu ubili Mihajla Zeca, na ulici. Njegovu ćerku Aleksandru su na Medvednici ubili i bacili u jamu ispunjenu đubretom.

Ratni zločinac koji na rukama ima KRV SRPSKIH CIVILA zatvorsku kaznu služi u - BANJI!

AUTOR: index.hr/alo.rs/M. P. DATUM I VREME: 11.09.2018. 23:11 Ratni zločinac Tomislav Merčep umesto u zatvorskoj ćeliji, dane provodi u opuštajućem ambijentnu banje Krapinske toplice. Zašto da ne, tamo je bio i prošle godine.

 

Zločinci nisu osuđeni zbog proceduralnih grešaka.

Tomislav Merčep još od Vukovara je bio poznat po "specifičnim ispitivanjima", što je eufemizam za mučenja zbog kojih ga je Franjo Tuđman smenio, a njegovi saradnici ga u lisicama poslali za Zagreb.

Tomislav Merčep

printscreen youtube

Tomislav Merčep, Foto: printscreen youtube

 

Na Zagrebačkom sajmu imao je gotovo privatni koncentracini logor. U paviljonu 22 je naredio i odobravao ubijanje i mučenje civila. Bio je komandant posebne jedinice rezervnih policajaca koji su odgovarali samo njemu.

Pravosnažno je osuđen na sedam godina zatvora zbog ubistva 43 civila, koje su ubile njegove jedinice.

Podseća se da je prošle godine Merčep u Krapinskim Toplicama bio od 1. avgusta do 15. septembra, punih mesec i po dana, a na "odmoru" od zatvora je bio i 2017.

"Zatvoreniku je na osnovu preporuke lekara odobreno lečenje u stacionarnoj medicinskoj ustanovi, s obzirom na to da za sprovođenje potrebnog lečenja ne postoje uslovi u telima zatvorskog sistema", saopšteno je prošle godine iz Ministarstva pravosuđa, podseća portal i konstatuje da očito da nema sumnje da isto objašnjenje važi i za ovogodišnji višenedejni boravak u banji.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Navodi se da Merčep, osim lekarske preporuke, ima i pomoć Ministarstva branitelja.

"Ministarstvo branitelja je u koordinaciji s sa zatvorom posredovalo u dogovaranju termina lečenja u spoljnoj zdravstvenoj ustanovi", bio je prošlogodišnji odgovor tog ministarstva.

Merčepu se, ukazuje Inex, vreme provedeno u banji računa u odsluženje kazne, a tome se lani usprotivio portparol Županijskog suda u Sisku Željko Mlinarić koji je zadužen za praćenje Merčepove kazne.

On je tvrdio da se ratnom zločincu zatvor produžava za vreme provedeno na "letovanju u banji".

BONUS VIDEO: Policijski helikopteri nadleću Novi Beograd i Batajnicu