Milo Ilić
Facebook
Milo Ilić

Facebook

Milo Ilić, Foto: Facebook

Kako saznaju crnogorski mediji od sagovornika iz istrage, utvrđeno je i kojim je vozilom ubica pobegao nakon što je likvidirao Ilića u Podgorici. Zbog toga su podgorički policajci stupili u kontakt sa kolegama iz Albanije, kojima su dostavili podatke o ubici u cilju njegovog identifikovanja i hapšenja.

Iako su Ilić i Vukotić likvidirani u kratkom periodu, na maltene isti način, a povezuju se sa suprotstavljenim kriminalnim grupama, istražitelji nemaju dokaza da su ove likvidacije povezane.

Sumnja se da je Ilić likvidiran u znak osvete za pokušaj ubistva Milića Minje Šakovića, koji je u policijskim evidencijama označen kao visokopozicionirani pripadnik škaljarskog klana. U tom napadu ubijen je njegov prijatelj Ivan Nedović, dok je Šaković zadobio teške povrede. Iz istog motiva, prema sumnjama istražitelja, ubijeni su Podgoričanin Veselin Kalezić, sa kojim je Ilić bio bliski prijatelj, i Miloš Šaković. Prilikom napada na Šakovića, kao slučajna žrtva stradao je Radivoje Jovanović.

Milo Ilić

Facebook

Milo Ilić, Foto: Facebook

Pripadnici CB Podgorica su odmah nakon likvidacije Ilića, koji je ubijen 29. aprila u Podgorici, izuzeli snimke sa nadzornih kamera, koje su snimile ubicu. Egzekutor je čekao Ilića da izađe iz kladionice. Kada se Ilić uputio ka automobilu, napadač je počeo da puca u njega. Ranjeni mladić je počeo da beži, a ubica je trčao za njim kako bi ga „overio”. Nakon toga je pobegao.