policija
Alo!/Marko Metlaš
policija

Alo!/Marko Metlaš

Policija, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Prema nezvaničnim informacijama, policija ima neoborive dokaze da E. G. stoji iza ovog ubistva i angažovan je veliki broj policajaca koji intezivno tragaju za njim.

PROČITAJ JOŠ:

Prema nezvaničnim informacijama, ubistvo je počinio bivši pripadnik odreda El Mudžahid Edin Gačić.

Zločinački put Gačića počeo je za vreme rata, kada se sa tek napunjenih 18 godina priključio odredu El mudžahid, koji je bio u sastavu Trećeg korpusa takozvane Armije BiH i poznatom po najmonstruoznijim zločinim nad srpskim vojnicima.

Borča, policija

Alo!/Marko Metlaš

Policija, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Gačić je nekoliko meseci nakon okončanja rata u BiH ubio saborca iz odreda El mudžahid Ismeta Gunića, takođe Banjalučanina.

Osuđen je na 8 godina zatvora, a kada je izdržao više od dve trećine kazne Gačić je stekao pravo na slobodne dopuste iz Kazneno-popravnog zavoda Zenica.

PREPORUČUJEMO:

Nakon što je pušten na slobodan vikend, Gačić je 25. avgusta 2002. godine otišao do stana svoje majke Sifete u Ulici Envera Šehovića u Zenici i u majku hladnokrvno ispucao dva hica, a zatim se udaljio.

Policija je ubicu uhapsila nekoliko dana kasnije, a Kantonalni sud ga je u februaru 2003. osudio na jedinstvenu kaznu od 20 godina dugotrajnog zatvora. Ovom kaznom su Gačiću obedinjene presude zbog ranijeg ubistva saborca i ubistva majke.

Sredinom 2017. godine odslužio je ovu kaznu i izašao iz zatvora. Upravo zbog njegovog puštanja, bezbednosne agencije iz BiH su pomno pratile šta će dešavati sa njim.