Milo Đukanović
E-STOCK
Milo Đukanović

E-STOCK

Milo Đukanović, Foto: E-STOCK

* Vlada Crne Gore je visokorangiranim javnim funkcionerima dodelila stanove i kredite pod bagatelnim uslovima što je javnost oštro kritikovala

* Međutim, dodela stanova licima bliskim DPS nije zaobišla ni lokalne samouprave

* Tragom informacija portal IN4S je došao do spiska lica kojima su stanovi dodeljeni, a među njima se nalazi i kum Aca Đukanovića, izvesni Dragan Medenica

Međutim, dodela stanova licima bliskim DPS nije zaobišla ni lokalne samouprave, te je tako u opštini Mojkovac pre par meseci podeljeno trinaest stanova Odlukom o rešavanju stambenih potreba po osnovu prava na socijalno stanovanje.

Tragom informacija portal IN4S je došao do spiska lica kojima su stanovi dodeljeni, a među njima se nalazi i kum Aca Đukanovića, izvesni Dragan Medenica.

Vučić stao za govornicu, a onda sasuo sve Amerikancima u lice!

Obeležavanje Operacije Halijard organizuju Ambasada SAD i Fondacija Halijard * Obeležavanje Operacije Halijard organizuju Ambasada SAD i Fondacija Halijard, a godišnjici će prisustvuje američki ambasador Kajl Skat * Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas u Pranjanima * Operacija Halijard je bila najveća operacija spasavanja oborenih američkih i savezničkih vazduhoplovaca ikada.

Stanove u mojkovačkoj opštini pored Medenice, dobili su Vanja Vidojević, Andrijana Gajić, Miodrag Turković, Dragoslavka Delić, Milena Vuković, Iraida Kuzmina, Tatjana Filipović, Bojana Barac, Stefan Kaleski, Milena Jeknić, Sanja Jakšić i Željko Turković.

Da je reč, uglavnom o partijskoj dodjeli stana, govori podatak da su većinom članovi Demokratske parije socijalista i da Komisija za dodjelu stanova nije uzela u obzir njihovo pravo socijalno stanje, jer jedan deo lica sa spiska posjeduje skupocjene automobile čija je vrednost nekoliko hiljada evra. Izvesni Medenica, iako se autobobili ne vode na njega, nego na njegove bliske rođake, poseduje novi audi A6 i skupoceni džip.

Milo Đukanović

AP

Milo Đukanović, Foto: AP

Da su ovi podaci tačni potvrdio je i odbornik Demokratskog fronta u lokalnom parlamentu Aleksandar Mrdak.

„Izgleda da su darodavaoci iz Opštine Mojkovac, po uzoru na Vladu Crne Gore, rešili da nagrade i pojedine njene povlašćene žitelje, ili po sećanju na darovanje našeg kalja Nikole, kad deljaše žito pristiglo iz Rusije, da narod ne skapava od gladi, onima koji imahu, kojima je Bog već dao, pridodati, a onima kojima do sad Bog nije dao, ne davati. Srećom, što se njima nema šta ni uzeti, jer bi im proždrljivci i halapljivci danas uzeli za sebe ili sebi slične. Iako ja, kao čovek, građanin Mojkovca i odbornik lokalne skupštine, nemam ništa lično protiv onih koji su dobili stanove, naprotiv, čestitam im, svakako imam protiv onih koji su činili sastav Komisije za dodelu stanova. Jasno je da se oni nisu vodili pitanjem socijalne ugroženosti građana, da ih nisu dodirivali oronuli krovovi kuća ionako nezaposlenih građana, teška zdrastvena stanja njihove djece i život u uslovima nedostojnim čovjeku, ali su im srca ganuli oni kandidati, čiji je vozni park u visini cijene skromnog stana u Mojkovcu“, rekao je Mrdak za portal IN4S.

Crna Gora, Milo Đukanović, Crnogorci

Tanjug

Milo Đukanović, Crnogorci, Foto: Tanjug

On je pozvao socijalno ugrožene, a stambeno neobezbeđene građane, da započnu borbu protiv nepravde koja im je nanesena, tako što će svoja prava zatražiti pred sudovima ove zemlje.

„Jer koliko god institucije pravde bile zarobljene, pravda je i dalje dostižna“, smatra Mrdak.

Kontaktirana je i opština Mojkovac, tražeći dokumentaciju koje sve činio Komisiju za dodelu stanova, te i da li je bilo prigovora građana na odluku o raspodeli istih.

Milo Đukanović

Tanjug/ Saša Matić

Milo Đukanović, Foto: Tanjug/ Saša Matić

Ono što je zanimljivo jeste da smo odgovore dobili od predsednika Komisije za dodelu stanova Slavenka Blaževića, koji je ujedno potpredsenik Opštine i visoki funkcioner Demokratske partije socijalista.

„Opština Mojkovac je objavila Javni poziv za davanje u zakup 13 stanova po osnovu prava na socijalno stanovanje, s tim u vezi 13 porodica je rešilo stambeno pitanje. Prijavu za rešavanje stambenih potreba po osnovu prava na socijalno stanovanje podnelo je ukupno 32 fizička lica. Bio je jedan prigovor, ali je odbačen“, naveo je Blažević u ogovoru na naša pitanja.

Pročitajte još:

Sem njega Komisiju za dodelu stanova, čini li su Sonja Damjanović, član Glavnog odbora DPS i direktor Centra za socijalni rad. Zatim, članovi DPS Milica Ristić, Darka Bogavac i Sanja Bošković.

Dakle, nije teško zaključiti da su prilikom izbora kandidata kome se dodeljeni stanovi glavni kriterijum bila članska karta DPS.

Blažević nam je takođe pojasnio da je najmanja površina dodeljenog stana 29 metara kvadrata, a najveća 57,55.

Takođe, iz naših pozdanih izvora smo saznali da se gradi još jedna zgrada koja će kako saznajemo biti završena u periodu narednih lokalnih izbora u toj opština, te je stoga sasvim jasno da će i novi stanovi biti glavno predizborno obećanje DPS-a.

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina