kafana
shutterstock
kafana

shutterstock

kafana, Foto: shutterstock

Kantonalni sanitarni, tržišno-turistički inspektori i policija zabeležili su sinoć iza 23 sata u ugostiteljskom objektu Bosna na Ilidži, gde je boravilo oko 150 gostiju, kršenje naredbi kriznih štabova i propisanih higijensko-epidemioloških mera.

Osim što je broj prisutnih osoba u restoranu bio četiri puta veći od propisanog, kao i činjenice da je objekat radio iza 23 sata, inspekcijskim nadzorom, između ostalog, utvrđeno je i nepoštovanje propisane distance između stolova i osoba, a nije bila osigurana ni dovoljna količina dezinfekcionih sredstava.

I pored protivljenja osobe koja je u odsustvu odgovorne osobe rukovodila objektom, restoran je uz asistenciju Jedinice za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo oko 23.30 sata zatvoren.

S obzirom na utvrđena kršenja Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i Zakona o ugostiteljskoj delatnosti, sanitarni i tržišno-turistički inspektori su u trenutku nadzora zabranili rad objekta i izdali propisane novčane sankcije.

Za utvrđene prekršaje izdato je 14 prekršajnih naloga u ukupnom novčanom iznosu od 12.050 evra.

Zbog očiglednih kršenja propisanih mera, inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove i u predstojećem periodu nastaviće da poduzimaju mere iz svoje nadležnosti, najavljeno je iz te institucije.

Pročitajte: