Plaža
Printscreen
Plaža

Printscreen

Plaža, Foto: Printscreen

* Ćerka vlasnice restorana i picerije izbacila goste Indijce

* Smetala joj boja kože i to što malo jedu

* Od turističkih skipera tražili da im Indijce više ne dovode

Dok Hrvatska poslednjih dana kuka kako joj je sezona upropaštena, da nikad nije manje gostiju na moru i dok neki hotelijeri i restorani se bore za svakog gosta kako bi zaradili neki novac, postoje i mesta gde turisti baš i nisu dobrodošli, a da nisu u pitanju nepristojni ili razulareni gosti. U ovom slučaj problem gostiju je bio taj što su bili Indijci, za koje je izgleda važila maksima " recite nam odakle su gosti, a mi ćemo videti da li hoćemo da ih primimo".

"Vodili smo turu s troje Indijaca. Njima se nije svidela dalmatinska hrana pa su poželeli picu. Rezervirali smo im sto u "konobi" i piceriji Volat u Stomorskoj na Šolti. Nismo uspeli ni naručiti kada su nam rekli da Indijci nisu dobrodošli i da im ubuduće pri rezervaciji kažemo odakle su gosti koje dovodimo pa da će oni prihvatiti ili odbiti rezervaciju. Za Indijce su rekli da ih više ne dovodimo. Tražili su od nas i da platimo pre nego što smo dobili hranu", ispričala je Dajana Omerović koja radi na brodskim turama po ostrvima na splitskom području. Ista priča objavljena je i na TripAdvisoru s najnižom ocenom, ali s napomenom da je pica bila sasvim dobra.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Priča o nepoželjnim Indijcima proverena je i u piceriji Volat. Novinari su prvo razgovarali s vlasnicom Dairom Zarić koja nije znala što se prošle subote dogodilo u njenoj piceriji.

"Jeste li isterali neke Indijce u subotu?" pitala je žensku osobu pored sebe za koju se kasnije saznalo da je njena ćerka Dea.

"Nama takvi gosti ne trebaju. Uopšteno Indijce neću u restoranu", rekla je Dea Zarić nakon što je od majke preuzela telefon. Problem s gostima iz zemlje od 1,3 milijarde stanovnika ima zbog slabih narudžbi.

pica

Bakina kuhinja

pica, Foto: Bakina kuhinja

 

"Njih troje je naručilo jedne špagete s tri kašilke i ništa nisu popili", rekla je Dea Zarić dodajući da je nepisano pravilo ugostitelja da skiper i hostesa koji dovedu goste ne plaćaju svoju hranu nego ona ide na račun restorana.

"Ne mogu skiper i hostesa pojesti skuplje od gostiju. To se meni ne isplati", konstatovala je i teško joj je protivrečiti. Međutim, u ovom slučaju su svi platili svoje obroke, a Indijci su i dalje nepoželjni. I ne samo da su Indijci nepoželjni, nego je Dea Zarić zapretila i tužbom ako objavimo što se dogodilo u njenom restoranu. U prilično nepriličnom razgovoru utvrdila je i da su je novinari zvali na privatan telefon koji nema veze s restoranom što je prilično čudno s obzirom na to da je broj telefona na koji su ih novinari nazvali naveden na internet stranicama picerije.

Konoba i picerija Volat u Stomorskoj ima većinom odlične ocena na TripAdvisoru. One loše uglavnom se odnose na neljubazno osoblje restorana i ovo posljednje proglašavanje Indijaca nepoželjnima.