Bakir Izetbegović
AP/Darko Vojinović
Bakir Izetbegović

AP/Darko Vojinović

Bakir Izetbegović, Foto: AP/Darko Vojinović

Predsedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsednik SDA Bakir Izetbegović istakao je da je Turska bila prisiljena na operaciju "Izvor mira".

Rukom je pokazao simbol kojeg se Kurdi najviše plaše!

AUTOR: Alo.rs/A.M. DATUM I VREME: 13.10.2019. 15:40 Pakao im se sprema Sivi vukovi, Foto: Printscreen Twitter * Turski vojnici koji su ušli u kurdski grad Tel Abijad pokazali su rukom neobičan simbol * Znak "organizacije "Sivi vukovi" * Radi se o panturskoj organizaciji kojoj je cilj obnova Osmanskog carstva Turska vojska sa tenkovima i uz pomoć boraca iz redova sirijskih pobunjenika upala je duboko u sirijsku teritoriju boreći se protiv Kurda.

- Turska je bila prisiljena na ovu akciju, činjenice i brojke to potvrđuju. Teroristička organizacija PKK je u proteklim decenijama ubila desetine hiljada turskih vojnika, policajaca i civila. A, zatim je u proteklih par godina proterala iz pogranične zone u kojoj se sada odvija operacija "Izvor mira" stotine hiljada sirijskih Arapa - rekao je Izetbegović u izjavi za agenciju "Anadolija".

Pročitajte još:

Izetbegović je izrazio nadu da će operacija trajati kratko i da će doneti minimum žrtava.

- Turska ima pravo da brani svoju sigurnost, teritorijalni integritet, da rešava pitanje izbeglica. Sirijci imaju pravo da se vrate svojim domovima iz kojih su nasiljem isterani - naglasio je Izetbegović.

- Oružane snage Turske (TSK) i Sirijska nacionalna vojska (SNA) u sredu, 9. oktobra, pokrenule su operaciju "Izvor mira", čiji je cilj da se uspostavi mir i sigurnost u regiji i da se uništi koridor koji teroristi YPG/PKK-a nameravaju da uspostave južno od granice s Turskom - piše agencija "Anadolija".

BONUS VIDEO: Dolazak fudbalera Zvezde i Delija na Jarinje