Bakir Izetbegović
Alo!/Marko Đoković
Bakir Izetbegović

Alo!/Marko Đoković

Bakir Izetbegović, Foto: Alo!/Marko Đoković

RTRS tvrdi da lider SDA i bošnjački član predsedništva BiH Bakir Izetbegović tajno naoružava paravojne strukture bliske njegovoj stranci.

Depeša stranih obaveštajnih službi koja je došla do RTRS kaže da namenska industrija Federacije BiH planski, po nalogu SDA, tajno radi na izradi i skladištenju teškog naoružanja i municije.

- To oružje se skladišti u delovima FBiH koje kontrolišu Muslimani. Na više tajnih lokacija nalaze se skladišta, gde se skladišti teško naoružanje, municija i streljačko naoružanje. Oruđa i oprema se u delovima prebacuju na tajne lokacije, gde se skladište i sklapaju. Još 2012. godine tajno je izneseno i uskladišteno teško oružje, topovi i haubice velikog dometa, dva diviziona razhnih kalibara, kao i municija za njih – navodi se u dokumentu Zapadnih službi.

Vojska Srbije

Ministarstvo odbrane

Vojska Srbije, Foto: Ministarstvo odbrane

U dokumentu se navodi i ko zna za ovo oružje.

- Za navedene lokacije zna samo mali broj ljudi, koji su pod kontrolom šefa OBA-e Osmana Mehmedagića Osmice. O ovome su izlagali Atif Dudaković i Ramiz Dreković, zajedno sa Osmicom, kod Bakira Izetbegovića, tokom sastanka u februaru u Sarajevu – stoji u dokumentu.

Stručnjak za terorizam Dževad Galijašević kaže da je ovakav razvoj događaja sasvim očekivan.

- Bakir Izetbegović je ponesen podrškom Zapada već pretio ratom! Vlasti u Sarajevu za ovo tajno naoružavanje imaju podršku američke i britanske ambasade. RS je prva meta, a krajnji cilj je Srbija. Uslov je zgaziti Dodika i Srpsku da bi potom krenuli na predsednika Vučića. Srbija je za njih krupan zalogaj i država koja ne trpi ničiji uticaj, niti razne Zapadne obaveštajne igre. Specijalne operqacije su krenule i bojim se da je naoružavanje u BiH tesno povezano sa specijalnim ratom u Srbiji. To je deo subverzivnih operacija na tlu Srbije, Srpske i delu Makedonije od strane Zapadnih obaveštajnih službi – rekao je Galijašević.

Komentari (2)

Ratko

25.06.2018 12:23

bas ono uliva strahopostovanje . Ratnik nema sta!

život

25.06.2018 12:32

Realno bi ih zgazili