Saša Sinđelić
Printscreen
Saša Sinđelić

Printscreen

Saša Sinđelić, Foto: Printscreen

Svedok saradnik Saša Sinđelić, ključni svedok u montiranom procesu za „državni udar“ u kojem su optuženi srpski državljani i lideri DF-a porekao je da je sve što je svedočio u Višem sudu u Podgorici istina, te da nikakve zavere oko upada u Skupštinu Crne Gore i ubistva Mila Đukanovića nije bilo.

Pročitajte još:

 

U snimku do kojeg je došao IN4S Sinđelić na nepoznatoj lokaciji, osobama od poverenja govori kako su se stvari zaista odvijale, te da je njegovo lažno svedočenje iznuđeno mučenjem i ucenama. On je na kraju, prema sopstvenom tvrđenju, pobegao sa porodicom u Srbiju, bez znanja crnogorskih tužilaca o tome.

Sinđelić je naveo da mu je zaplenjena oprema koju je prodavao na pijaci, te da je na njegovo čuđenje, ona predstavljena kao teroristička.

„Imao sam otpremnice naslovljene na posle 16. oktobra, ali su one nestale“, kazao je svom sagovorniku.

Saša Sinđelić

Printscreen

Saša Sinđelić, Foto: Printscreen

„Oni su pokupili moje lične pare, moju opremu, ništa od toga mi nije vraćeno niti će, koliko ja vidim. Ko zna da li bih ja bio vraćen da nisam pobego ovamo. Nego sam ja seo na voz ‘i pobeg’o ovamo“, kazao je svom sagovorniku Sinđelić, naglašavajući da tužioci o tome ništa nisu znali:

„Nisu ni znali. Spakujem klince i ženu na voz noću, ja se sakrijem gore“.

Prema njegovoj priči graničari su u vozu videli da žena i deca spavaju, a njega nisu jer se sakrio, te da je tako ušao u zemlju.

I njemu je bilo jasno kako tužilaštvo funcioniše, te da na osnovu par susreta sa njegovim poznanicima i par telefonskih poziva mogu bilo što da „napakuju“.

„I kako da ja sad dokažem da nisam?“, kazao je uplašeno Sinđelić.

Ponovio je i da je Paji dao novac da „ljudi koji idu na protest podrške nisu gladni“, ali da je ovaj te pare zloupotrebio.

„Zašto bih slao ljude u regularne smeštaje ako će da prave nerede?“, upitao je on.

Prema njegovom tvrđenju, dogovor je bio da u Crnu Goru dođe 15 dana i da ga puste, te da je umesto toga ostao je dve godine, nakon čega je odlučio da pobegne, iako je bio upozoren da ne napušta Crnu Goru.

„Ja sam računao da to neće da ode toliko daleko“, kazao je Sinđelić.

Prema njegovom tvrđenju, odlučio je da sve „prizna“ tek kada su i uhapšeni srpski državljani odlučili da priznaju, bez obzira što ništa od toga nije tačno.

Pročitajte i ovo:

 

„Moraš čoveče, neće da te puste. To ti je prisilno ‘moraš’. Morao sam da dam drugačiju izjavu, oni za drugu neće da čuju“, opravdao se Sinđelić.

Svedok saradnik tužilaštva odriče i da su postojali navodni ruski agenti odgovorni za cio „državni udar“. Za snimak na kojem se navodno vide on i Eduard Šišmakov, kaže, je u Beogradu bio da piše knjigu, i samo to.

„Kakvi bre ruski agenti, ovaj čovek, ja znam bre, pisao tekst za neku knjigu. Nije verovao šta ga snađe“, kazao je Sinđelić.

Odrekao je i postojanje bilo kakvog oružja, navodeći da ako ga je bilo to je Mirko Velimirović uradio u svojoj režiji.

Svojim sagovornicima je opisao i kako je izgledalo privođenje, te naglasio da ga je crnogorska policija izvodila iz samice i mučila.