Milena Radulović
Nenad Vujanović
Milena Radulović dolazi u sud

Alo! Nenad Vujanović

Milena Radulović dolazi u sud , Foto: Alo! Nenad Vujanović

Jedan profesor Veterinarskog fakulteta u Zagrebu udaljen je s radnog mesta pošto su ga studentkinje prijavile za seksualno zlostavljanje.

Iz uprave Fakulteta je saopšteno da je protiv profesora pokrenut disciplinski postupak.

- Uprava Veterinarskoga fakulteta Univerziteta u Zagrebu osuđuje svaki oblik seksualnog zlostavljanja i svakog drugog nasilja među zaposlenima i studentima - rečeno je hrvatskom portalu Index iz uprave Fakuteta, prenosi Telegraf.

Oni su pozvali sve koji imaju bilo kakva saznanja o nekoj vrsti nasilja i zlostavljanja obaveste upravu Fakulteta.

Podsetimo, devet bivših studentkinja Veterinarskog fakulteta Univerziteta u Zagrebu podnelo je prijavu protiv profesora s Klinike za hirurgiju, ortopediju i oftalmologiju. Prijava je podnesena dekanu, načelniku Klinike i predsednici Disciplinske komisije. U ime studentkinja prijavu je podneo Tomislav Gomerčić, profesor sa Zavoda za veterinarsku biologiju, javlja Index.

Prijavljenog profesora bivše studentkinje optužuju za diskriminaciju na temelju polne pripadnosti, seksualno uznemiravanje, mobing, nepoštovanje dostojanstva studenata, zloupotrebu položaja i rad u pripitom ili pijanom stanju. U prijavi su izjave svih devet studenktinja, od čega će tri biti potpisane, a preostalih šest ostati anonimne.

Tvrde da su godinama seksualno zlostavljane i uznemiravane.

Priče o zlostavljanju devojaka sa različitih fakulteta u regionu pokrenute su nakon hrabre ispovesti Milene Radulović koja je govorila o strahotama preživljenim u poznatoj školi glume "Stvar srca". Nakon njenog koji je zaokupio pažnju javnosti, pojavile su se brojne ispovesti i grupe na društvenim mrežama širom regiona o uznemiravanju studentkinja.

Pročitajte još: