Zvezdarska šuma
Alo.rs/V.Đ.
Zvezdarska šuma

Alo.rs/V.Đ.

Foto: Alo.rs/V.Đ.

Vest o pronalasku tela sudskog policajca Senijada Lakače (46) iz Bugojna šokirala je sve koji su ga poznavali. Kako saznajemo, uviđaj je završen te se utvrđuju sve okolnosti pod kojima je sudski policajac nastradao.

Tužilac Tužilaštva Srednjobosanskog kantona naredio je obdukciju, nakon koje će zvanično biti utvrđen uzrok smrti.

Prema prvim preliminarnim, nezvaničnim informacijama, sudski policajac je izvršio samoubistvo hicima iz automatske puške.

Telo je nakon potrage pronađeno sinoć oko 21:30 sati u šumi na nepristupačnom terenu na lokalitetu Garačići.

Saznajemo da je nastradali policajac mrtav ležao na leđima, a na stomaku mu je bila automatska puška. Pored tela pronađeno je nekoliko čaura. Po svemu što su stražitelji zatekli, pretpostavlja se, da je najverovatnije ispalio rafal sebi u glavu.

Zašto je sudski policajac podigao ruku na sebe to još nikome nije jasno.

U utorak 27. oktobra Lakača je sa sinom krenuo u šumu, te su se razdvojili. Dogovorili su se da se nađu na određenoj lokaciji, ali u dogovoreno vreme Lakača se nije pojavio. Ne znajući gde je otac, sin je u daljini čuo pucanj nakon čega je u strahu da se ocu nešto dogodilo, pozvao policiju. Usledila je opsežna potraga nakon čega je pronađeno telo.

Bio poštovan i cenjen

Senijad Lakača bio je poštovan, savestan i odgovoran u svom poslu i radnim zadacima. U Sudskoj policiji Federacije BiH bio je zaposlen od 2002. godine. U vreme nestanka koristio je godišnji odmor te je vatreno naoružanje sudske policije koje je koristio bilo odloženo u prostorijama matične organizacione jedinice Sudske policije sudova u Srednjobosanskom kantonu.