Nikšić, nevreme
Youtube printscreen
Nikšić, nevreme

Youtube printscreen

Foto: Youtube printscreen

* U Nikšiću zbog poplava ugroženo oko 30 kuća

* U subotu i nedelju je najavljeno nestabilno vreme

* Crnu Goru je ove nedelje u dva navrata pogodilo jako nevreme

On je na konferenciji za novinare kazao da su sve reke u ovom trenutku stabilne.

Pročitajte još:

"Videćemo šta će doneti naredni dani. Meteorolozi najavljuju manje kiše danas i sutra, što je jako važno, jer će se voda verovatno u jednom procentu povući“, rekao je Mulić.

Kako je naveo, šteta je pričinjena, a njenu visinu utvrdiće opštinske komisije.

Mulić je kazao da je u Nikšiću još ugroženo oko 30 kuća, da se voda nije povukla, ali da su tamo pripadnici službe zaštite i predstavnici Direktorata koji prate situaciju.

U pograničnom delu sa Albanijom u ovom trenutku opasnost od poplava je svedena na minimum.

"Naravno, to nas ne čini ni mirnim, ni spokojnim, nego naprotiv, traži od nas puno pažnju i adekvatan tretman tog pitanja. Trenutna situacija je mnogo bolja, voda se povlači, ali daleko od toga da prelazimo na redovan režim rada“, rekao je Mulić.

Kako je dodao, u subotu i nedelju je najavljeno nestabilno vreme, što obavezuje da sa velikom pozornošću prate situaciju na terenu.

Vlada je na današnjoj sednici ocenila da je sistem funkcionisao u punom kapacitetu, sinhronizovano i u skladu sa procedurama.

Predviđene kazne od 10.000 do 3 miliona dinara

Zakonom o poštanskim uslugama koji stupa na snagu sutra stvaraju se uslovi za veći stepen zaštite korisnika poštanskih usluga, veća odgovornost i veći broj poštanskih operatora i pošiljaoca, nove usluge, liberalizacija tržišta, što će omogućiti jednostavnije i pristupačnije servise za građane.

Crnu Goru je ove nedelje u dva navrata pogodilo jako nevreme.

Bonus video

Oteta maloletna deca Slavice Burmazović vratila su se u Srbiju!