Nevreme u Hrvatskoj
Printscreen: Youtube
Nevreme u Hrvatskoj

Printscreen: Youtube

Nevreme u Hrvatskoj, Foto: Printscreen: Youtube

U Hrvatskoj je zbog odrona zatvorena Jadranska magistrala kroz mesta Mimice i Ruskamen, javlja Index.hr pozivajući se na svedočenje čitaoca koji je poslao fotografiju i snimak odrona, dok HRT navodi da je "nevreme noćas poharalo Jadran".

Pročitajte još:

 

Poplavljene su ulice u mnogim mestima, a dijelovi Dalmacije i Istre - bili su bez struje.

 

Prema navodima HRT, u Šibeniku je oštećeno nekoliko automobila, srušeno 26 stabala, a vatrogasci su intervenisali na devet mesta požara nastalih zbog varničenja dalekovoda.

U Šibeniku je nestalo struje, a građani su čuli desetak detonacija u elektronaponskom postrojenju Bilice i videli bleskove iz smera trafostanice.

 

Navodi se da je snašno nevreme pogodilo juče hrvatsko Primorje i Dalmaciju, a zbog sniženog pritiska vazduha došlo je do dizanja nivoa mora u celom Jadranu. Prema izveštavanju meteorologa, ciklon koji je doneo stravično nevreme širi se ka istočnoj Evropi, a što se tiče prognoza za Srbiju, očekuju se jaki pljuskovi, ali ne i poplave.

 

Nevreme je bilo najizraženije na italijanskoj obali Jadranskog mora - u Veneciji, gde se dogodila najgora plima za poslednjih 40 godina.