Majk Pompeo polaže zakletvu
Profimedia
Majk Pompeo polaže zakletvu

Profimedia

Majk Pompeo, Foto: Profimedia

Stejt department povukao je čestitku povodom presude za "državni udar" u Crnoj Gori, nakon što se američki državni sekretar Majkl Pompeo usprotivio njenom sadržaju, objavio je magazin "Forin polisi".

ALO EKSKLUZIVNO SAZNAJE Posle vojne parade u Nišu, NATO započeo operaciju "Munjeviti odgovor" u Hrvatskoj! Učestvuje "Vojska Kosova" i još 14 armija!

Ovaj potez američkih vlasti dogodio se uoči odlaska Pompea u Moskvu, gde će se sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i ministrom inostranih poslova Sergejom Lavrovim.

Na vest o zatvorskim kaznama u slučaju "državni udar", čestitke su uputile zapadne vlade, uključujući i Stejt department, ali je ova izjava otišla u etar slučajno u četvrtak popodne, javlja "Forin polisi".

- Pompeova kancelarija je uputila naredbu da se izjava poništi, ali su birokratske mahinacije već pokrenute. Međutim, ubrzo nakon što je puštena, izjava je brzo opozvana i tiho skinuta sa vebsajta Stejt departmenta - naveo je "Forin polisi".

DEVOJČICA IZAŠLA IZ AUTOBUSA I NESTALA Suzana (15) pronađena mrtva u šumi! Ubica joj zabio drveni kolac u usta!

U povučenoj čestitki Stejt departmenta bilo je navedeno da se "radi o čistoj pobedi za vladavinu prava, koja je ogolila pokušaj Rusije da potkopa suverenitet Crne Gore", prenosi portal "in4s".

- Od osujećenog pokušaja ruskog državnog udara na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori u oktobru 2016. godine, Crna Gora je preduzela važne korake ka integraciji sa transatlantskom porodicom, kada se u junu 2017. godine pridružila NATO-u - navodi se u izjavi.

MIROSLAV PREŽIVEO PAKAO U SVOM VINOGRADU Prišli mu migranti, zatražili malo vode, a onda je jedan od njih potegao nož i izvadio zeleni konopac...

Kako navodi "Forin polisi", uoči susreta Pompea sa najvišim ruskim zvaničnicima povučene su optužbe da je Rusija planirala "državni udar" u Crnoj Gori, tokom kojeg je trebao da bude ubijen tadašnji premijer, a sadašnji predsednik Crne Gore Milo Đukanović. Pompeo će boraviti u poseti Rusiji od sutra do 14. maja.