Zabela zatvor policija
Alo!/Masanori Jošida
Zabela zatvor policija

Alo!/Masanori Jošida

Ilustracija, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Stefan je ispričao da su ga silovali pet do šest dana, više puta dnevno. Zlostavljanje je počelo čim je stigao u zatvor.

Cimeri, ubice i kriminalci, sistematski su ga maltretirali.

 

Pročitajte još:

 

"Bilo je to po četiri puta dnevno, nekad je bilo po 15 minuta, nekad nekoliko minuta. Udarao me pesnicama u glavu", ispričao je Stefan.

U zatvoru nije završio zbog teškog kriminala već zbog krađe dva parfema.

Poslodavac mu nije isplatio platu, ostao je bez stana i posla, pa je ukrao dva parfema. Ali nije zbog toga završio u zatvoru.

"Došao mi je poziv na sud na adresu koja mi je bila u ličnoj, gde mi žive baba i deda. Oni me nisu obaveštavali o tome. Ti su pozivi dolazili, a ja ih nisam primio. Na kraju su poternicu izdali", rekao je.

Dobio je posao u Opatiji gde ga je policija uhapsila.

zatvor lisice rešetke

Profimedia

Ilustracija, Foto: Profimedia

"Stavili su me u ćeliju s dva okorela kriminalca. Jedan je bio osuđen za paljevinu, zapalio je babinu kuću, a sad mu sude jer je ubio devojku. Drugi je isto osuđen na deset godina zatvora. Zajedno su robijali u Glini. Oštrio je zadnji deo žice po šest sati i rekao mi: 'Ako čuvaru treba 12 sekundi do ćelije, meni treba tri sekunde da te zakoljem", rekao je.

Nikome nije smeo da kaže šta se događa. Tvrdi da su ga dvojica zlostavljala, a u sobi je bio treći. On je morao da bude okrenut licem prema zidu.

 

"Dvaput mi je bila krvav dušek, niko na to nije reagovao. Na malom papiriću sam napisao 'Pomozite mi, hitno'. bacio sam to u kancelariju jer sam znao da će im samo to privući pažnju. Izvadili su me napolje, onda sam im rekao da sam silovan. Išao sam psihijatru i sestri, oni su mi rekli da su primetili da su, kad sam ja dolazio na terapije, i oni dolazili da ne bih imao nikakav kontakt oči u oči sa sestrama.

Premestili su ga na drugo odeljenje.