bosanska policija
PrintscreenYoutube
bosanska policija

PrintscreenYoutube

bosanska policija, Foto: PrintscreenYoutube

Noć pre ubistva Milice Marinković (33) optuženi Branislav Stanivuković (43) pretio joj je da će je zaklati i zapaliti, zbog čega se ona celu noć krila u žbunju.

To je izjavila svedok tužilaštva Đuja Inđić u Banjoj Luci na nastavku suđenja Stanivukoviću koji se tereti da je nevenčanu suprugu polio i zapalio benzinom pred njenom kćerkom Slađanom. Zločin se dogodio 20. jula prošle godine na putu u Aleksandrovcu kod Laktaša. Milica je zadobila opekotine glave, leđa i ruku i povredama je podlegla 3. avgusa, podseća Avaz.

Inđićeva kaže da je s Milicom bila najbolja prijateljica, te da je njihov odnos bio jači od prijateljstva. Tvrdi da je Stanivuković često napadao i tukao Milicu, jer je bio bolesno ljubomoran. Noć pre zločina bila je gost u Miličinoj kući, u Mrčevcima, i kaže da je sve bilo normalno do jutra. Svađa je počela kada su se vratili u kuću u Kukuljama u kojoj su boravili.

- Branislav je njoj počeo da prebacuje kako će ga ostaviti kada on ode na izdržavanje kazne. Uzeo je nož i krenuo prema Milici, govoreći da će je zaklati. U tome ga je sprečila njegova čerka iz prvog braka, Tamara koja je govorila: "Nemoj tata!" - ispričala je Inđić.

Ona kaže da je zajedno s Milicom izašla iz kuće i skrivale su se u žbunju jer je Stanivuković vikao da će Milicu zapaliti. Rastale su se u 5.45 kada je po Milicu došla koleginica s posla.

- Milica je bila preplašena, a i ja sam bila u strahu. Otišla je do firme s namerom da obavesti šefa da taj dan ne može raditi. Kada smo se rastale, Branislav me oko šest nazvao i opet rekao da će Milicu zapaliti - istakla je Inđić.

Bivša supruga optuženog Zehra Stanivuković prisetila se da je na dan ubistva Branislav dovezao njihovu ćerku, koja je bila uplakana. Po ulasku u kuću rekla joj je da plače zato što se "tata napio". Ona kaže da, dok su bili u braku, Branislav nije bio nasilan prema njoj. Međutim, kada ju je tužiteljka podsetila na iskaz iz istrage povrdila je da je optuženi znao udariti.

- Možda mi je udario šamar, dva. Možda sam ja bila kriva zbog toga, ne znam - izjavila je Zehra.

U raspravu se uključio član sudskog veća sudija Milan Blagojević komentarišući kako "savremene žene nemaju razumijevanja za šamar" pitajući svedokinju da li je optuženi tukao. Nakon što je ponovila odgovor sudija je rekao: "Neobično mi je da ste vi imali razumevanja za to".

Svedok Miloš Vasiljević kaže da ni danas ne može da shvati da je Branislav mogao nešto tako uraditi, jer ga je poznavao kao dobrog čoveka. Na pitanje da li su se optuženi i žrtva voleli, rekao je: "Voleli su se, katastrofa!".

KOMŠIJI PRIZNAO ZLOČIN

Darko Šljivanac, komšija optuženog, kaže da ga je Branislav kobni dan pozvao i rekao da je zapalio Milicu.

- Te reči su me šokirale. Ništa mu nisam odgovorio. Nisam mogao da verujem da je to uradio. On je bio dobar komšija, pomagao kad god bi trebalo, a i Milica je bila čista, vredna žena - rekao je Šljivanac, piše Avaz.

BONUS VIDEO:

Pročitajte još: