Sveštenici SPC u Žiči
screenshoot/Youtube
Sveštenici SPC u Žiči

screenshoot/Youtube

Foto: screenshoot/Youtube

Sveštenici se trenutno nalaze u manastiru Dajbabe. Deo u kom su smešteni stavljen je pod karantin iz predostrožnosti jer su prošle sedmice dvojica velikodostojnika SPC došla iz Kine gde su boravili kao turisti.

“Iz MCP nismo uspeli da dobijemo bilo kakvu informaciju o ovom slučaju, koji se očigledno drži u strogoj tajnosti zbog bojazni od izbijanja panike u toku sezone litija i molebana”, navodi se u tekstu.

Međutim, kako Alo.rs saznaje, navedeni portal otvoreno radi za DPS Mila Đukanovića, pa u tom cilju plasira dezinformacije kako bi uneli paniku među sve masovnije proteste protiv vladajućeg režima u Crnoj Gori.

Tako ovaj Milov medij navodi i sledeće:

"Spekuliše se da je sinoć u okviru molebana i litije koja je upriličena ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici bilo značajno manje vernika nego u nedelju, upravo zbog mogućnosti pojave opasnog virusa. Poseta sveštenika SPC Kini ne treba da čudi jer Srpska crkva ima jake veze sa ovom dalekoistočnom zemljom.

Mihailo Maksimović, među vjernicima SPC poznat kao sveti Jovan Šangajski, još kada je hirotonisan za episkopa, dobio je premeštaj u Šangaj, gde je početkom prošlog veka utemeljio Kinesku pravoslavnu crkvu.

Veze SPC sa Kinom od tada su neraskidive, pa ni pojava smrtonosnog korona virusa nije sprečila sveštenike SPC da posete ovu zemlju."

Podsetimo, od posledica zaraze korona virusom u Kini su za sad su preminulo 636 osoba. Do sada je potvrđena zaraza virusom 2019-nCoV kod ukupno 28.018 pacijenta, dok je pod prismotrom 186.354 ljudi za koje se sumnja da nose opasni virus.

Postavlja se samo pitanje koliko je daleko režim Mila Đukanovića spreman da ide u borbi protiv svog naroda, ali očigledno se ne libe da upotrebe lažne vesti kojima pokušavaju da nateraju narod da odustane od odbrane svetinja i ustanka protiv vlasti koja Crnu Goru gura u sve veće podele.