Granica
Shutterstock
Granica

Shutterstock

Granica, Foto: Shutterstock

Hrvatska ne pušta tridesetak vozila da uđu, dok Beograd ne prosledi garancije da će ih Srbija primiti.

Tridesetak vozila srpskih državljana blokirano je već tri dana na granici Slovenije sa Hrvatskom, a među njima su i dve bebe iz Kraljeva, devojčica od nepunih godinu dana i dečak od dve.

- Bili smo kod svekrve u Švajcarskoj i krenuli kući kako je situacija i tamo postala sve ozbiljnija. Na izlazu iz Slovenije bili smo 12 sati pre nego što je Srbija potpuno zatvorila granice, međutim Slovenci nisu više puštali nikog. Nismo mogli ni napred, ni nazad - kaže majka dece, Ivana Mladenović iz Kraljeva.

Francuska, korona

Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Prema njenim rečima, Slovenija je u subotu ipak pustila srpske državljane da pređu na ničiju zemlju, ali ih Hrvatska sada ne pušta da uđu dok Beograd ne prosledi garancije da će ih Srbija primiti.

- Srećom, poneli smo dovoljno hrane i novca, znajući da ćemo biti u samoizolaciji dve nedelje, ali decu nemamo gde da okupamo. Užasno je hladno i duva vetar, non-stop nam je uključeno grejanje u kolima. Nadamo se da će se sve uskoro rešiti - kaže Ivana.

Hrvatska policija

Youtube/Printscreen

Hrvatska policija, Foto: Youtube/Printscreen

U koloni je i Negotinac Bojan Đorđević, koji je vozio za slovačku firmu kamion, kada mu je stigao nalog da ostavi vozilo u Danskoj i da ide kući.

- Tek u Češkoj sam saznao da se naša granica zatvorila, ali više nisam imao gde. Po Sloveniji ima još naših radnika, posebno vozača, jer ih firme za koje rade masovno šalju kući - kaže Bojan.

Komentari (3)

nikola

22.03.2020 20:25

trebali ste ostati a ne da putujete sad. nemozemo pobeci od virus nigde.... i sa bebu se neputuje sad sigurno...glupani glupi

Petar

22.03.2020 22:50

A gde su oni to krenuli, u ovom odsudnom času, sve sa bebom, kada ih iza granice čeka samo hladan Šator? Ako je Srbija raj i obećana zemlja u koju su se sada zaputili, zašto su iz nje uopšte odlazili, kao da nam nije dosta naše muke. Lepo im je poručeno, zamoljeni su u više navrata da ostanu tamo gde su i da ne dolaze dok ne prođe udarni talas, ali ne, oni su najpametniji i ništa ih ne zaustavlja jer su oni naša dika gastarbajteri. Misle da moraju u Srbiju da se šepure sa 100E, novim kolima...

Jana

22.03.2020 23:30

A zasto da ih nepuste nasi ljudi..Hocu u svoju zemlju granice su se zatvorile za dan i oni su ostali zarobljeni ni tamo ni vamo..Da li se neko zapita kako je njima..Ovo je njihova zemlja.Ja prva zelim da se moj tata vrati i da bude pored mene.