Herceg Novi, 1
Shutterstock
Herceg Novi, 1

Shutterstock

Herceg Novi, 1, Foto: Shutterstock

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

"Srpska demokratska stranka, državotvorna politička organizacija koja je stvorila Republiku Srpsku, na izborima u Herceg Novom u bratskoj Boki i Crnoj Gori snažno podržava svoju srpsku braću okupljenu u koaliciji "Za budućnost Herceg Novog i Boke".

Mi posebno želimo da podržimo baš te naše sunarodnike jer oni vole Republiku Srpsku i ne ruše je tvrdnjama da je u ratnim sukobima u BiH naša hrabra i časna vojska počinila genocid, uključujući i dešavanja u Srebrenici. Takođe, kao politička organizacija koja drži do integralnog srpstva i odbrane teritorijalnog integriteta države Srbije mi ne možemo podržati politiku Mila Đukanovića, Zdravka Krivokapića i Alekse Bečića koji ne samo da priznaju lažnu državu Kosovo nego čestitaju i izbor albanskih funkcionera koji su bili pripadnici terorističke OVK i koji su na podmukao i svirep način ubijali naše sunarodnike i rušili srpsku državu i njene svetinje.

Želimo svako dobro našoj braći iz koalicije "Za budućnost Herceg Novog i Boke" i pozivamo svakog prijatelja Republike Srpske iz Herceg Novog da ih podrži. Mi nikada nećemo napraviti grešku nekih ovdašnjih srpskih političara koji su u vreme referenduma u Crnoj Gori 2006. godine, stali uz Mila Đukanovića i rušili zajedničku državu Srbije i Crne Gore. Tada su pride još i tvrdili da je to interes Republike Srpske i našeg naroda. Što je bila velika laž."