Budva
Rina
Budva

Rina

Budva, Foto: Rina

Turistička sezona u Crnoj Gori polako počinje, a uprkos brojnim pritiscima i „patriotske“ kampanje, Srbi iz Srbije su bili prvi gosti koji su posetili crnogorsko primorje.

Podsetimo, na društvenim mrežama „patrio-komite“ uporno su pozivale Srbe da ne dolaze u Crnu Goru jer „nisu dobrodošli“. Naravno, radi se o omanjem broju poslušnika bivšeg režima, koji povremeno okupiraju javni prostor svojim otužnim kolonama u borbi za „odbranu“ Crne Gore od njenog većinskog stanovništa.

Budva

IN4S

Budva, Foto: IN4S

Pa ipak, svojstveno njima – kukavički i tragikomično – grupa „branitelja“ je našla način da poželi dobrodošlicu turistima iz Srbije.

Naime, u Budvi je gost iz Valjeva zatekao poruku na svom automobilu – „Smrt Srbima“.

On je došao da u Crnoj Gori provede odmor, a kod marketa „Voli“ u blizini Starog grada gde je parkirao automobil, „junačine“ su ostavile „građansku poruku ljubavi“.

To je samo nastavak antisrpske histerije u Crnoj Gori ali srećom – većina građana srdačno dočekuje braću iz Srbije, a Srbi nikad nisu bili poznati po kukavičluku.

Komentari (6)

Goran

06.05.2021 11:08

I treba da idemo u Crnu Goru? Da mi neko preti da me neko vredja? Da hoce oni bi pohvatali te vandale odavno.

Fuj

06.05.2021 11:10

Ma bravo za "komite"! I treba da nas terate kad smo glupi što vam ikako dolazimo. Nama Srbima je važnija zadnjica od pameti i časti( mislim na plackanje d..... na moru). Iskreno, nije mi žao ni najrođenijih kad bi doživeli neprijatnost u c. gori ili hrvatskoj.

bacvanin

06.05.2021 11:34

Koji djavo ga terao da ide tamo?Ne ide se tamo gde nisi dobro dosao gost.Hvala bogu ima jos zemalja gde goste iz Srbije sa dobrodoslicom cekaju.

MILICA

06.05.2021 20:54

A U BUDVI IMA JEDAN KONOBAR NA PLAZI KAMENOVO RADI AUUU NE DA JE DOBAR FRAJER NEGO RAZBIJA I CUH SKORO DA SE OZENIO SA NEKOM BABOM RUZNOM E SAD VALA NECU DA IDEM VISE TAMO... RAZOCARANA SAM

Melanija

07.05.2021 17:33

@MILICA - Eeeee, da mi je tvoj mozak jedno dva dana, pa da se odmorim.

Pera Detlic

07.05.2021 13:56

Zato ja u Crnu Goru ne dolazim svojim autom,avionom do Podgorice pa u cars4rent po auto.Kad ga ostete pozovem policiju naprave zapisnik i ja sam cist.