KBC "Dragiša Mišović", bolnica
Tanjug/ Sava Radovanović
KBC

Tanjug/ Sava Radovanović

bolnica, Foto: Tanjug/ Sava Radovanović

Napadač Ilija Glavić (49) se nalazi u istražnom zatvoru zbog sumnje na da je počinio delo nanošenja veoma teške telesne povrede, ali istraga još uvek nije utvrdila da li je napad počinjen zbog nacionalne pripadnosti.

PROČITAJ JOŠ:

Sumnja da je napad bio motivisan nacionalnom netrpeljivošću pojavila se nakon što je otkriveno da se Ilija Glavić nalazi na popisu osumnjičenih za ratne zločine na području Republike Srpske, koji je izradio Centar za istraživanje ratnih zločina i traženje nestalih Republike Srpske.

Ilija Glavić rođen je 1971. u Novom Selu u okolici Bosanskog Broda, a tim koji je istraživao zločine sumnjiči ga za premlaćivanja, teške povrede i silovanja po brodskim logorima u proteklom ratu.

Marko Grabovac, predsednik Savetodavnog odbora Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine i predsjednik Udruženja za traženje zarobljenih boraca i nestalih civila iz Broda potvdio je da je sa tim slučajem upoznat Haški tribunal, kao i tužiteljstvo BiH.

PREPORUČUJEMO:

Eraković je izjavio da su svedoci potvrdili da je Glavić javno iskazivao mržnju prema Srbima, kao i da su se napadač i žrtva poznavali.

"Radoje Petković je nekonfliktna osoba, cijenjen i aktivan u zajednici. Uoči napada, sjedio je za svojim stolom u kafiću, nije pio alkohol, jer vozi, a tome nije ni sklon. Pokušao je otići i izbjeći sukob, ali Glavić je krenuo za njim. Dok ga je tukao, nije ni pružao otpor", rekao je Eraković.

Petković je, nakon što je doveden u KBC, bio u indukovanoj komi.

"Prije nekoliko dana počeo je samostalno da diše, ali se ne budi. Stanje mu je vrlo loše i pitanje je hoće li preživeti, a ako i preživi, teško da će se, s obzirom na povrede mozga, oporaviti", rekao je Eraković.