albanka
youtube
albanka

youtube

albanka, Foto: youtube

 

Pevačica albanskog porekla sa švajcarskim državljanstvom, Albana Azizi, još je jedna koja je zgrozila javnost time što je obnažena snimila spot u Crkvi Svetog Nikole u Novom Brdu, nadomak Prištine.

Krajem oktobra, a povodom snimanja svog novog spota, u hram je stigla Albanka rođena u Bernu u Švajcarskoj, studira stomatologiju i muziku na konzervatorijumu, a odlučila je da se obnaži baš u ovoj pravoslavnoj svetinji, i to nakon što je hram tokom cele godine bio izložen raznim napadima.

Protivno svim zakonima, bez dozvole Srpske pravoslavne crkve i Srba koji čini većinu u Novom Brdu, albanske vlasti su novcem koji je izdvojila nemačka ambasada iz Prištine započele radove na obnovi crkvenog kompleksa. Kad su ih okončali, u junu, objavili su da je reč o katoličkoj crkvi i pokušali da je prisvoje, iako se nedaleko odatle nalazi katolička crkva koju je koristilo stanovništvo srednjovekovnog Novog Brda.

albanka

youtube

albanka, Foto: youtube

 

Pevačica Azizi nije čak ni zatražila dozvolu za snimanje eksplicitnih scena, već je to učinila samoinicijativno, bez ikakvih pitanja, pred očima Srba koji žive u Novom Brdu. Još interesantnije je da Radio-televizija Kosova ovaj sporni spot emituje u udarnim terminima, pa se postavlja pitanje zbog čega tamošnja vlast ne reaguje ako ovaj hram prisvaja?

VUČIĆ NAPUSTIO ZGRADU VMA!

AUTOR: Alo.rs/ M. I. DATUM I VREME: 18.11.2019. 08:24 - 18.11.2019. 08:33 Vraća se odmah radnim obavezama. Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen Zdravstveno stanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića je stabilno i pušten je kući posle lečenja na Vojno-medicinskoj akadimiji, prenose mediji. HITNO! STIGLI REZULTATI O STANJU PREDSEDNIKA SRBIJE!

 

Sličnu stvar učinila je pre pet godina i njena koleginica, takođe Albanka, Era Istrefi u Hramu Hrista Spasa u centru Prištine. Takođe za potrebe snimanja novog spota, zbog čega se tada oglasila i Eparhija Raško-prizrenska i osudila pevačicu.

- Nažalost, i ovaj najnoviji incident pokazuje u kakvom žalosnom stanju se nalazi ova pravoslavna crkva koja je posebno poslednjih meseci na udaru pojedinih albanskih političara i medija koji otvoreno pozivaju na njeno rušenje ili čak predlažu da se pretvori u muzej OVK - rečeno je tada iz Eparhje na performans Albanke.

Bonus video: Vučić o Beogradu na vodi, kako je san postao stvarnost.