Milo Đukanović
youtube/ Al Jazeera Balkans
Milo Đukanović

Youtube/ Al Jazeera Balkans

Milo Đukanović, Foto: Youtube/ Al Jazeera Balkans

Istraživanje je sprovedeno na uzorku od 1.035 ispitanika, u periodu od 11. do 19. septembra.

Kada je u pitanju rejting političkih partija, DPS je i dalje pojedinačno najuticajnija sa podrškom 30,5 odsto, a sledi je Demokratski front sa 20,8 i Demokrate sa 14,5 odsto podrške.

Da li će se raspasti DPS?

 

URA Dritana Abazovića ima 9,2 odsto, Socijalistička narodna partija 6,6 odsto, SD 5,1 odsto, BS 3,8 odsto, SDP 2,3 odsto, Demos 2,1 odsto, Prava Crna Gora 1,8 odsto podrške.

Na začelju su Albanska Alternativa sa 1,7 odsto, Demokratska unija Albanaca 0,7 odsto, Forca 0,4 odsto, Ujedinjena Crna Gora 0,3 odsto i Demokratski savez u Crnoj Gori sa 0,1 odsto podrške.

Poslanici Crne Gore

Printscreen

Poslanici Crne Gore, Foto: Printscreen

Na pitanje koju bi listu podržali kada bi se ponovo održali izbori, sa istim političkim akterima, 34,8 odsto ispitanika je kazalo da bi podržalo koaliciju Za budućnost Crne Gore, a 29,2 odsto koaliciju “Odlučno za Crnu Goru! DPS - Milo Ðukanović“.

Koaliciju Mir je naša nacija Alekse Bečića podržalo bi 14,1 odsto ispitanika, a Abazovićevu Crno na bijelo 8,3 odsto.

Socijaldemokrate (SD) bi dobile 4,3 odsto podrške, Bošnjačka stranka (BS) 3,8 odsto, Socijaldemokratska partija (SDP) dva odsto, Albanska lista Genci Nimanbegu - Nik Ðeljošaj podržalo bi 1,9 odsto ispitanika, listu Jednoglasno 0,9 odsto, a Hrvatsku reformsku stranku 0,1 odsto.

Kada su u pitanju očekivanja građana, nakon izbora, o državnom statusu Crne Gore, 61 odsto ispitanika je za to da ona ostane nezavisna i na svom evroatlantskom putu, 21,9 odsto da ostane nezavisna, ali da se okrene Srbiji i Rusiji, dok 7,6 odsto građana smatra da Crna Gora treba da se ujedini sa Srbijom u zajedničku državu.

Istraživanje je pokazalo i da 1,7 odsto građana smatra da Crna Gora treba da postane sastavni deo neke druge države sa Srbijom i drugim zemljama ili entitetima iz regiona, dok 7,8 ispitanika nema stav o tom pitanju.

Komentari (3)

Tina

25.09.2020 14:58

Onaj ko je radio istrazivanje nije ga uradio objektivno ocigledno. Prvo podjem od sebe a slusajuci i najblize mogu reci sledece. Glasala sam demokrate ali kada bi se sjutra ponovo odrzali izbori zaokruzila bih dps. Sva desavanja poslije izbora vrijedjaju svakog crnogorskog patriotu

Mile Jagodinac

25.09.2020 23:32

Naravno gube stolicu, položaj.....

Dr Miggyy

26.09.2020 07:40

Šta je očekivao Milo od svojih Milogoraca nakon poraza. Oni su u getu trideset godina, krila u opšte nisu koristili nekima su i zakržljali i zalepila se za fotelju.. Evo im prilika, kojima omogućavaju, da lete i prelete u drugo jato. Žao mi ga je, ostaće usamljen, možda i u samici, vrag bi ga znao?