POLICIJA JE DECU PRONAŠLA U PODRUMU Snimao maltretiranje zatočenih devojčica i novorođenčeta pa objavljivao na društvenim mrežama

Od ranije je poznat policiji za teška krivična dela i i trgovinu ljudime

policija
Foto: Shutterstock

E. S. se sumnjiči da je nekoliko devojčica, među njima i novorođenče maltretirao, a potom snimke torture objavljivao na društvenim mrežama.

Policija u BiH uhapsila je E. S. (44) zbog sumnje da je zlostavljao žensku decu starosti do 14 godina, među kojima i jedno novorođenče.

Policajci Federalne uprave policije su, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Zenici, u cilju dokazivanja krivičnih ugrožavanje bezbednosti i nasilja u porodici, uhapsili E. S. (44) iz Zenice, koji je od ranije poznat kao višestruki povratnik u činjenju teških krivičnih dela opšteg kriminaliteta i oružanih sukoba na području Zenice, kao organizovanog međunarodnog kriminala u trgovini ljudima, rečeno je „Novostima“ u Federalnom MUP.

U sklopu akcije, policajci su pretresli tri lokacije. Tom prilikom je na jednoj od lokacija zatečeno sedmoro maloletne ženske dece, uzrasta od novorođenčeta do 14 godina, bez roditeljskog i drugog staranja i nadzora. U ceo slučaj uključio se i Centar za socijalni rad u Zenici, čiji službenici su bili prisutni tokom pretresa i nastavljaju aktivnosti iz svoje nadležnosti.

Nasilje nad decom Maltretiranje dece Zlostavljanje
Foto: Shutterstock

Prilikom akcije i pretresa identifikovane su žrtve pomenutih krivičnih dela, pa su pronađeni i oduzeti predmeti koji će biti korišćeni kao dokaz u krivičnom postupku.

- Osumnjičeni E.S. je u prethodnom periodu torturu prema maloletnoj deci snimao mobilnim telefonom i objavljivao putem drušvenih mreža usled čega je došlo do uznemirenja javnosti - kažu u MUP FBiH.

Uhapšeni će, posle kriminilastičke obrade u policiji, biti odveden, uz izveštaj o počinjenim krivičnim delima, nadležnom tužilaštvu.

Pretresi su činjeni uz asistenciju Specijalne policijske jedinice FUP-e, kao i policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi