policija
Shutterstock
policija

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Policija u BiH uhapsila je E. S. (44) zbog sumnje da je zlostavljao žensku decu starosti do 14 godina, među kojima i jedno novorođenče.

Policajci Federalne uprave policije su, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Zenici, u cilju dokazivanja krivičnih ugrožavanje bezbednosti i nasilja u porodici, uhapsili E. S. (44) iz Zenice, koji je od ranije poznat kao višestruki povratnik u činjenju teških krivičnih dela opšteg kriminaliteta i oružanih sukoba na području Zenice, kao organizovanog međunarodnog kriminala u trgovini ljudima, rečeno je „Novostima“ u Federalnom MUP.

U sklopu akcije, policajci su pretresli tri lokacije. Tom prilikom je na jednoj od lokacija zatečeno sedmoro maloletne ženske dece, uzrasta od novorođenčeta do 14 godina, bez roditeljskog i drugog staranja i nadzora. U ceo slučaj uključio se i Centar za socijalni rad u Zenici, čiji službenici su bili prisutni tokom pretresa i nastavljaju aktivnosti iz svoje nadležnosti.

Nasilje nad decom Maltretiranje dece Zlostavljanje

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Prilikom akcije i pretresa identifikovane su žrtve pomenutih krivičnih dela, pa su pronađeni i oduzeti predmeti koji će biti korišćeni kao dokaz u krivičnom postupku.

Uhapšeni će, posle kriminilastičke obrade u policiji, biti odveden, uz izveštaj o počinjenim krivičnim delima, nadležnom tužilaštvu.

Pretresi su činjeni uz asistenciju Specijalne policijske jedinice FUP-e, kao i policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.