Jasmina Dominić
screenshoot/Independent
Jasmina Dominić

screenshoot/Independent

Jasmina Dominić, Foto: screenshoot/Independent

*Nestanak Jasmine Dominić prijavljen pre 19 godina

*U trenutku zločina nesrećna devojka imala je tek 23 godine

*Njeno telo pronađeno je u februaru 2019.

 

Slučaj koji je zgrozio Hrvatsku, ali i javnost na čitavom Balkanu, konačno je dobio sudski epilog, nakon što je sud u Varaždinu rešio da podigne optužnicu protiv sestre ubijene.

Pročitajte još:

Županijsko državno tužilaštvo u Varaždinu podignulo je optužnicu protiv Smiljane Srnec koju sumnjiče da je svoju sestru Jasminu Dominić ubila, a zatim njeno telo sakrila u zamrzivač u porodičnoj kući.

Pet snažnih udaraca u glavu

Portal Indeks je preneo saopštenje tužilaštva u celosti:

- Županijsko državno tužilaštvo u Varaždinu je, nakon sprovedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatske državljanke Smiljane Srnec (45) zbog počinjenja kaznenog dela ubistva iz čl. 110. Kaznenog zakona. (11. 7. 2019.)

Hrvatska policija

Profimedia

Hrvatska policija, Foto: Profimedia

Optužnicom se ova 45-godišnjakinja tereti da je tokom leta 2000. godine u porodičnoj kući u Palovcu zadala svojoj sestri Jasmini Dominić (42) najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu i nanela joj je tom prilikom višestruke prelome kostiju u području glave, pa je 23-godišnjakinja preminula usled zadobijenih povreda - stoji u optužnici.

Da podsetimo, Jasminino telo je pronađeno sakriveno u zamrzivaču, sredinom februara ove godine i to 19 godina nakon što je prijavljen njen nestanak. Nakon opsežne istrage koju je sprovela hrvatska policija, privedeno je više srodnika preminule na informativni razgovor, a kao osumnjičena da je počinila ubistvo, uhapšena je njena sestra.