posao, biznis, stres, nervoza, otkaz
Shutterstock
posao, biznis, stres, nervoza, otkaz

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Blokirani računi trgovinama, ugostiteljskim objektima, transportnim firmama, auto-kućama, raznim udruženjima, fondacijama...

Broj blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH iz godine u godinu raste te je u septembru ove godine iznosio 95.527, a 52.011 firmi je imalo bar jedan blokiran račun.

Podatak je ovo koji je naveden u izvještaju o blokiranim računima u jedinstvenom registru računa Centralne banke BiH.

Podsjećamo, u prošloj godini, zaključno s julom, broj blokiranih računa poslovnih subjekata je iznosio 93.630, dok je u 2018. zaključno sa 3. septembrom bilo blokirano njih 75.373, što pokazuje da broj blokiranih računa raste.

Također, u 2017. godini na početku septembra bilo je blokirano ukupno 71.229 računa poslovnih subjekata.

U najaktuelnijem izvještaju, koji je objavila Centralna banka BiH, nalaze se brojne firme u različitim djelatnostima - trgovine, ugostiteljski objekti, transportne firme, auto-kuće, razna udruženja, fondacije, benzinske pumpe i drugi brojni poslovni subjekti.

Iako je početkom septembra ove godine broj blokiranih računa smanjen u odnosu na mjesec dana ranije, radi se o zanemarivoj brojci - 14, dok je smanjen i broj poslovnih subjekata koji su imali blokiran barem jedan račun za 15.

Pročitajte: