Zoran Zaev
AP/Boris Grdanoski
Zoran Zaev

AP/Boris Grdanoski

Zoran Zaev, Foto: AP/Boris Grdanoski

Korumpirano do srži! Makedonija je ušla u NATO, zadatak je obavljen, a sada je na videlo počeo da izlazi prljav veš Zorana Zaeva, koji čak ni Brisel nije uspeo da sakrije.

Znalo se od ranije da je aktuelni makedonski premijer bio optužen da je od lokalnog poslovnog čoveka primio mito od 160.000 evra kako bi kupio građevinsko zemljište u Strumici, gradu u kojem je bio gradonačelnik, ali sada se radi o milionima.

Pročitajte još:

I ne samo Zaev, nego i njegov specijalni savetnik Zoran Bašanović, kao i rijaliti zvezda Boki 13, umešani su u celu aferu tešku nekoliko miliona evra. Klupko je počelo da se odmotava kada je italijanski portal "La verita" objavio snimak na kojem se čuje kako muškarac koji daje novac kaže: "Nisam ja seljak da šaljem evre u crnoj kesi".

Musli sa CRVIMA služili gostima! Nastalo MASOVNO TROVANJE! U Hitnoj ih IZBACILI NAPOLJE!

AUTOR: Dnevnik.hr/ Alo.rs/ B. P. DATUM I VREME: 08.08.2019. 15:23 - 08.08.2019. 16:18 Mladić nije hteo da krije šta je doživeo Hvar, Hrvatska, primorje, Foto: Profimedia Nakon vesti da se na Hvaru razboleo veći broj radnika jedne hotelske kompanije, i da svi imaju iste simptome, javio je jedan od njih i otkrio da je hrana uzrok njihovih muka.

A na snimku razgovora između Zorana Bašanovića, najplaćenijeg i najuticajnijeg savetnika premijera Zaeva, i Bokija 13, koji su presrele strane obaveštajne službe, čuje se kako Bašanović kaže:

- Boki, sad ćemo da se naplatimo. Vreme je da konačno ti i ja budemo puni ko brodovi - rekao je Bašanović.

Boki 13 je reketirao biznismene i sumnja se da je od Jordana Orcea Kamčeva, koji je pod istragom tužilaštva, tražio osam miliona evra kako bi preko svojih veza i prijateljskih kontakata sa tužiocem obezbedio da se postupak protiv njega obustavi.

Članica EU po svaku cenu hoće da spasi teroristu OVK da NE bude izručen Srbiji! Priznali čak da ima i njihov pasoš!

AUTOR: ALO.rs/Tanjug/A.M. DATUM I VREME: 08.08.2019. 09:00 Pomažu na svaki način Makedonska policija, Foto: Printscreen/Youtube * Britanska ambasada u Skoplju * Zainteresovani za Tomor Morinu * Poseduje britanski pasoš Britanska ambasada u Skoplju zainteresovana je za sudbinu bivšeg pripadnika OVK Tomora Morine, jer poseduje i pasoš te ostrvske zemlje.

- Bokiju se na teret stavlja i pranje para, to jest da je novac koji je iznudio ubacio u legalne tokove kupovinom skupocene garderobe i umetničkih dela, kao i kroz putovanja - preneli su mediji, a uz njega je pritvoren i Zoran Mileski.

Posle saslušanja, sud je Jovanovskom i Mileskom odredio pritvor do 30 dana, a očigledno je da su deo kolača uzimali i premijer Zaev i njegov savetnik Bašanović. Laris Gaiser, novinar i geopolitičar iz Slovenije, koji je i razotkrio celu aferu, na društvenim mrežama je napisao:

- Na "La verita" danas prvi deo moje priče koji dokazuje kako je Evropska unija, nakon što je podržala promenu režima u Makedoniji u cilju ograničavanja njenog suvereniteta, zagovarala osnivanje Specijalnog tužilaštva (sudija Katica Janeva), koje od početka ometano. Mafijaški sistem koji radi pod direktnom kontrolom samog vrha politike. Od onih političara koje žele EU i Soroša. Makedonija ima veliki problem na putu ka EU ... samu EU! Mogerinijeva, Junker i saradnici krivi su za ponižavanje cele nacije i za otvoreno podržavanje svega što je protiv normalne vladavine zakona, pravilo koje uvek tako glasno zagovara Brisel! U sledećih nekoliko dana objavićemo šokantne dokumente, za koje se iskreno nadam da će pomoći Makedoniji da pronađe svoj put do demokratije - napisao je Gaiser.

Ovo su argumenti suda u Skoplju zašto terorista OVK neće biti izručen Srbiji! Ministar pravde doneće konačnu odluku!

AUTOR: ALO.rs/Tanjug/A.M. DATUM I VREME: 08.08.2019. 11:49 Nepravosnažno rešenje Skoplje, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll * Ekstradicija Timora Morine * Argumenti suda u Skoplju * Ministar pravde daje konačnu reč Na koje argumente se pozvao Osnovni krivični sud u Skoplju kada je doneo rešenje da nisu ispunjeni uslovi za ekstradiciju Timora Morine javnosti će biti poznato tek kada se završi celokupan zakonski postupak oko zahteva Srbije za njegovu ekstradiciju, rečeno je Tanjugu u ovom sudu u Skoplju.

Mala mu plata od 1.500 evra

Koliko je Bašanović bitan za Zorana Zaeva, vidi se i po platnoj listi. Na njoj piše da je mesečna plata srpskog biznismena 1.500 evra i da je daleko veća od primanja ostalih saradnika Zaeva. Ipak, biznismenu koji je naučio na tako lagodan život sve to je sigurno malo, pa zato nije čudo što je sa šefom uleteo u mutne radnje.

BONUS VIDEO: Ramuš Haradinaj će biti osuđen na doživotnu robiju?!

 

 

Komentari (1)

DUSAN

09.08.2019 08:54

ZAEV NEMA SANSE DA IDE U ZATVOR ZAPAD NECE DOGOD RADI PO VOLJI MENTORA