Darko Mijović
Facebook
Darko Mijović

Facebook

Darko Mijović, Foto: Facebook

Procurili su novi detalji likvidacije dvojice crnogorskih državljana u nemačkom gradu Forstu. Darko Mijović sa Cetinja i Nikola Jovanović,iz Bara, ubijeni su u ponedeljak u zoru, a njihov prijatelj, Miloš Vesković (38), inače srpski državljanin, teško je povređen. Sa njima u stanu bio je i Miloš Pavićević, koji je ostao nepovređen.

Pročitajte još:

Međutim, nove informacije ukazuju na šokantan obrt. Crnogorci Darko Mijović i Nikola Jovanović, naime, poubijali su u međusobnom obračunu, pokazuju prvi rezultati istrage nemačke policije. U opštoj pucnjavi teško je ranjen srpski državljanin Miloš Vesković, a inspektori tragaju za još jednim Crnogorcem i jednim Hrvatom.

Teško ranjeni Vesković prebačen je helikopterom u bolnicu i lekari se bore za njegov život.

- Srpska policija nas je upozorila da je ranjeni član organizovane kriminalne grupe, da je nasilan i sklon potezanju oružja. Zasad nije poznato šta je bio motiv obračuna - dodaje izvor iz policije.

Ranjeni Miloš Vesković je inače blizak rođak Darka Veskovića Prike, koji je u zatvoru u Beogradu pod optužbom da je sa Nemanjom Ivanovim u martu 2018. u beogradskom naselju Dušanovac ubio Blaža Đurovića.

Još je nejasno ko je bio na čijoj strani u međusobnom obračunu.

Podsetimo, prvobitno je objavljeno da su Mijović i Jovanović stradali kada su nepoznate osobe sa fantomkama na glavama upale u stan i otvorile vatru iz automatskog oružja. Mijović i Jovanović su ubijeni hicima u glavu, a Vesković je iako teško ranjen uspeo da se odvuče iz stana do susedne kuće.

Zvonio je na vrata jednog stana, međutim kako mu niko nije otvarao on je tako sav krvav ležao ispred vrata skoro pet sati.

 

Ubistvo škaljaraca, Forst, Nemačka

Profimedia

Ubistvo škaljaraca, Forst, Nemačka, Foto: Profimedia

Ujutro ga je pronašao stanar u besvesnom stanju i odmah pozvao policiju. Teško ranjeni Vesković, koji je gotovo iskrvario hitno je helikopterom prebačen u bolnicu gde ga čuva policija. On je još uvek u kritičnom stanju.

Prema prvim rezultatima istrage smatra se da je motiv krvavog napada spor kriminalnih bandi zbog droge. Istražioci su u stanu ubijenih Crnogoraca koji se dovode u vezu sa škaljarskim klanom, pronašli plantažu marihuane.

Ubistvo škaljaraca, Forst, Nemačka

Profimedia

Ubistvo škaljaraca, Forst, Nemačka, Foto: Profimedia

Ranjenog Srbina kako saopštavaju nemački mediji već duže vreme traži Nemačka kriminalistička policija (BKA) zbog veza sa organizovanim kriminalom. U jednom od internih policijskih beležaka vodi se kao "nasilan počinilac, naoružan pripadnik OK grupe".

Policija je formirala posebnu grupu koja istražuje ovaj slučaj, a pretpostavlja se da su Hrvat i još jedan crnogorski državljanin poblegli od policije i da nemaju veze sa krvavim obračunom.

Ubistvo škaljaraca, Forst, Nemačka

Profimedia

Ubistvo škaljaraca, Forst, Nemačka, Foto: Profimedia

Policija veruje da stan nije korišćen samo za proizvodnju droge, već i za skladištenje i distribuciju narkotika. Oni su zaplenili dva potpuno nova automobila marke "reno" koja su bila parkirana ispred stana, a za koje se sumnjalo da je u njima podmetnut eksploziv, što se pokazalo kao netačno.