Hvar
Profimedia
Hvar

Profimedia

Hvar, Foto: Profimedia

- Oko 19.10 sati policija je dobila dojavu o povređenoj ženskoj osobi u uvali Zenčišće na ostrvu Hvaru i prema prvim informacijama radilo se o ubodnim ranama. Na mesto događaja je odmah došla Hitna pomoć te joj je pružena medicinska pomoć nakon čega je helikopterom prebačena u KBC Split.

Sveštenik

Profimedia

Kako pišu tamošnji mediji ona nije životno ugrožena, ali se za sada ne zna težina povreda. Istovremeno je u polju u blizini mesta događaja pronađena mrtva muška osoba, a na telu nema tragova krivičnog dela – kazala je za Slobodnu Dalmaciju Ana Čepić iz PU splitsko dalmatinske.

Iako iz policije ne izlaze s podacima, nezvanična saznanja govore kako se muškarac objesio. A pozadina događaja proteže se unazad nekoliko dana.

Meštanin M. Đ., inače doseljenik iz BiH star 65-70 godina je u utorak uveče napao nožem litvansku državljanku i izboo je pet puta u telo. Žena je približno iste dobi kao i napadač, a nastanjena je u obližnjoj Prapatnoj.

PROČITAJ JOŠ:

Navodno je nameravao ubiti pošto se želeo da se osveti jer ga je ona pre 10-tak dana prijavila za silovanje. Bio je i priveden na kriminalističko istraživanje. Tada se, prema neslužbenim informacijama, branio da je to učinio jer mu je ona ostala dužna za izvođenje nekakvih građevinskih radova.

Stoga je pratio njeno kretanje i nasrnuo nožem na usamljenom mestu. Nakon napada hladnim oružjem udaljio se u nepoznatom pravcu, ali je ubrzo pronađen u blizini, kod jedne poljske kućice, gde je izvršio samoubistvo vešanjem.

Teško povređenu ženu su kola Hitne medicinske pomoći prevezla u zdravstvenu ustanovu, gde joj je pružena potrebna pomoć.