Policija
Alo!/Dejan Briza
Policija

Alo!/Dejan Briza

Policija, Foto: Alo!/Dejan Briza

Trojica su iz Slavonije, jedan pretučeni je iz Brača, a devojka iz Varaždina. Napadnuti mladić je ispričao za 24 sata kako su napadači samo u trenutku iskočili i krenuli na njih.

- Prvo su urlali: "Ko je od vas Srbin, ko je Srbin?" Mi nismo rekli ni reči, bili smo šokirani što su nas pratili i napali, a onda su nas počeli iz čista mira udarati, bacili su nas na pod i cipelarili. Ova je devojka pokušala da odbrani kolegu, legla je na njega na tlo i zagrlila ga kako bi prestali da ga udaraju, ali su oni nastavili cipelariti i njega i nju- kaže napadnuti mladić.

Kamion šleper

Profimedia

Mladić iz Brača je najteže povređen, te mu je slomljen nos na četiri mesta.

-Na Braču se u subotu igrao Torcida kup i mi smo na putu kući prošli pored pekare kojoj su u blizine prostorije Torcide u Supetru. Ova dva momka koja su bila s nama u društvu su iz Vukovara, ali su srpske nacionalnosti, i verovatno su ih napadači čuli kako pričaju. A kad su nas nakon 200 metara zaskočili, samo su vikali: "Ko je od vas Srbin" i "Ubij Srbina". Cipelarili su nas sigurno deset minuta dok nije naleteo taksista koji nas je spasio. Nije to bila domaća ekipa iako sam prepoznao jednog s Brača. Ovi drugi su većinom po govoru bili Splićani - rekao je mladić s Brača za 24 sata.

Iz policije su saopštili kako su uhapsili dvojicu napadača te da je protiv njih podnesena krivična prijava.

- Policijski službenici su upućeni na mesto događaja. Utvrđeno je da je više osoba napalo skupinu od pet mlađih osoba (26-godišnjaka, 26-godišnjakinju, dvojicu 21-godišnjaka i jednog 22-godišnjaka), koje su tom prilikom lakše povredili. Ubrzo nakon događaja u Supetru je uhapšen 22-godišnjak, zbog sumnje da je učestvovao u napadu i tom prilikom povredio 26-godišnjaka. Kod 22-godišnjaka je utvrđena alkoholisanost, te je smešten u posebnu prostoriju do prestanka delovanja opojnog sredstva. Jutros oko 10 sati u Splitu je uhapšen 19-godišnjak, takođe zbog sumnje da je učestvovao u navedenom događaju, te je priveden u službene prostorije - stoji u saopštenju, a prenosi 24 sata.

PROČITAJTE JOŠ: