ljudi
shutterstock
ljudi

shutterstock

Foto: shutterstock

Vlada će predložiti predsedniku da usvoji odluku o angažovanju pripadnika vojske u naporima za odgovor na krizu, prenela je agencija MIA.

Anketa:

Da li se pridržavate mera zaštite od korone?

 

Osim toga, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo odbrane, Ministarstvo zdravlja, vojska, Krizni štab i Uprava za zaštitu i spašavanje staviće na raspolaganje svoje svoje resurse i kapacitete.

Ministar zdravlja Venko Filipče sastao se u petak sa vlasnicima privatnih bolnica u Skoplju. Oni su pozdravili odluku i rekli da će resurse svojih bolnica staviti na raspolaganje nadležnim organima u sklopu napora države da se izbori sa pandemijom.

Ovo je prvi put da država mora da napravi reorganizaciju sa privatnim zdravstvenim institucijama u upravljanju krizom izazvanom pandemijom, da bolje definiše uslove i načine na koji će resursi biti korišćeni, a koji bi trebalo da budu formalizovani na sutrašnjem sastanku, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Križni štab Severne Makedonije održaće sutra sastanak kako bi razmotrio nacrt plana za borbu protiv pandemije.

Broj novozaraženih i preminulih u Severnoj Makedoniji je i dalje u porastu. Nadležni su danas potvrdili da je od poslednjeg preseka zaraženo 1.237 ljudi, a preminulo još 39.

Od početka pandemije, potvrđeno je 52.449 slučajeva kovid-19. Ozdravilo je 30.952 pacijenata, a preminulo 1.462.

Pročitajte još: