Zoran Zaev
Tanjug/AP
Zoran Zaev, Foto: Tanjug/AP

Zoran Zaev rekao je danas na konferenciji za novinare da su izbori rešenje, a datum je postignut, oni će se održati 5. jula i od tog datuma nema koncesije.

"Probleme koje je izazvao Nake Čulev ostavićemo iza nas. Nema novih argumenata za nove ekonomske mere i nema opravdanja za novo vanredno stanje. Izbori će se održati 5. jula, 22 dana nakon okončanja vanrednog stanja - istakao je Zaev.

Prema njegovim rečima, ne postoji ustavni i zakonski trenutak za sazivanje Skupštine.

"Već je rizično za zdravlje i slobodu građana. Vlada sada ne može da donosi zakone ujutro, a popodne da sprovodi iste zakone", rekao je Zaev.

Dodao je da virus slabi po svom efektu, svi su to simptomi simptoma, ali se širi i svi novi slučajevi su iz perioda kada je bilo policijsko vreme, što, prema njegovim rečima, nije rešenje.

"Biće jul. Svi imaju vremena za pripremu. Virus slabi po svom efektu, svi su asimptomatski, ali se šire. Sve današnje brojke su iz vremena kada je bilo policijskog časa, tako da to nije rešenje. Ove nedelje je samo pet pacijenata hospitalizovano u Gradskoj bolnici i dve na Klinici za infektivne bolesti. To će trajati do 5. avgusta - dodao je.