Učionica klupa škola
Dejan Briza
Učionica klupa škola

Dejan Briza

Ilustracija, Foto: Dejan Briza

Pročitajte još:

 

Kako javljaju podgoričke Vijesti, sudija za maloletnike Višeg suda u Bijelom Polju Vanja Rakonjac saslušala je trojicu osumnjičenih maloletnika iz Berana, te im zasad odredila meru privremenog smeštaja u javnoj ustanovi u Podgorici.

Delili novac od plena

Devojčica bi trebalo da bude saslušana uskoro, ali već sada se zna da su maloletnici prema njoj bili veoma brutalni. Na teret im se stavlja više krivičnih dela, među kojima su obljuba deteta, nedozvoljena polna radnja, ucena te dečja pornografija. Smeštaj u ustanovu zasad je određen trojici od osumnjičene petorke, a druga dvojica mlađi su od dvanaest godina.

Prema izveštaju koji donose Vijesti, petorka je devojčicu mesecima kontinuirano zlostavljala. Nakon prvog slučaja seksualnog iživljavanja nad njom snimak tog gnusnog čina sačuvali su mobilnim telefonima, te devojčicu ucenjivali kako bi mogli da nastave da je muče. Ujedno su je ucenivali da im iz porodične kuće donosi dragocenosti - zlato i drugi nakit - koji su potom preprodavali i delili novac.

Preporučujemo i ovo:

 

I ko zna koliko bi sve trajalo da jedan od rođaka nije javio porodici kako mu je sumnjivo što školarka u školu donosi zlato i daje dečacima. Uznemireni otac zlostavljane devojčice ispričao je novinarima kako su dečaci delovali kao organizovana banda.

Devojčicu bi obično odvodili na mesta koja nisu pokrivena školskim ili gradskim videonadzorom. U nekoliko bi je navrata dočekali na putu prema kući iz škole te je odvlačili u jedan napušteni objekt, a to se uglavnom događalo četvrtkom, kada je devojčica imala samo četiri sata u školi.

Roditelji čudno ponašanje tumačili pubertetom

- Tu bi je sačekali, i zatim na silu odvlačili do objekta, gde su je zlostavljali. Kada su jednom to učinili, onda su je snimili i time ucenjivali. Mi smo primetili da se čudno ponaša i da je povučena, ali smo sve tumačili pubertetom i godinama - kažu roditelji za Vijesti.

 

Otac devojčice tvrdi da su je u tom objektu vezivali i mučili na najgore načine, da su upotrebljavali čak i oružje i da zna kome su dečaci prodavali zlato. Učenica je, pak, roditeljima rekla da je osetila olakšanje sada kada je sve razotkriveno.